Γιατί στην πρώτη εξάδα;

Ο «στόχος» της εισόδου της ομάδας στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος δεν περιποιεί τιμή σε κανένα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όμως είναι κάτι που επιβάλλεται να κατακτηθεί για σημαντικούς αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους.

Δεν είναι τόσο το γόητρο της εκεί παρουσίας… άλλωστε η χρονιά μας κέρασε πολλές πίκρες. Οι ισοπαλίες με ΑΕΖ και Ερμή, η ήττα από την Καρμιώτισσα μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι μερικά από τα φαρμάκια που ήπιε ο οπαδός της «Μεγάλης Κυρίας», οπόταν δικαίως θεωρεί την είσοδο της ομάδας στην 6αδα ως επιτακτική ανάγκη και για λόγους κυρίως αγωνιστικούς.

Μπορεί οι στόχοι της διάκρισης μέσα από το πρωτάθλημα να εξαφανίστηκαν νωρίς… εντούτοις την Πέμπτη, στις 09/02 η Ανόρθωση μαθαίνει αντίπαλο για τους 8 του Κυπέλου με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Άπαντες γνωρίζουν πως είναι διαφορετικό η ομάδα να κληθεί να διεκδικήσει πρόκριση στους 4 βρισκόμενη στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας παρά στο πρώτο. Η ομάδα μέσα από τα ντέρμπι του πρώτου γκρουπ θα έχει την ευχέρεια να προετοιμάζεται καλύτερα – σε πιο δυνατούς ρυθμούς για το κύπελο, πέραν του γοήτρου της παρουσίας της στο 1ο γκρουπ.

Επιπλέον, οικονομικά θα ωφεληθεί περισσότερο ευρισκόμενη στην πρώτη εξάδα μιας και τα ντέρμπι με ομάδες όπως η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας, φέρνουν κόσμο και ο κόσμος φέρνει χρήμα. Αν περιμένει με τον ελάχιστο κόσμο που κουβαλά η Δόξα, ο Ερμής ή και στην καλύτερη η Σαλαμίνα τότε είναι πιθανότερο να καταγράψει ζημιά στα παιχνίδια, παρά κέρδος.

Για λόγους γοήτρου αλλά και για αγωνιστικούς… η Ανόρθωση επιβάλλεται να διαφυλάξει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ