Δόξα 0 – 2 Ανόρθωσις: Ξανά εξάδα με Πορτογαλική σφραγίδα

Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο 45 λεπτά αλλά ο Φελίπε Ολιβέιρα με ένα γκολ και μια τελική πάσα, αναμφίβολα ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε το δικαίωμα στην Ανόρθωσης να πατήσει ξανά εξάδα. Ο Πορτογάλος ήρθε από τον πάγκο στην ανάπαυλα για να δώσει ουσία στο παιχνίδι του Ρόνι Λέβι, με την Ανόρθωση όμως να δυσκολεύεται πολύ για να φύγει με το τρίποντο από το «Μακάρειο». Ο Καμπρέρα ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ σε χρόνους καθυστερήσεων ενώ στα αρνητική καταγράφεται η τέταρτη φετινή κίτρινη κάρτα του Σιβού

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Τους ίδιους έντεκα που παρέταξε απέναντι στην Αναγέννηση κατέβασε στο «Μακάρειο» ο Ρόνι Λέβι. Ο Κόπριβετς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Ερέρο και Σιβού στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα βρέθηκαν οι Γκάμπριελ και Σάντος. Στη μεσαία γραμμή ο Οικονομίδης τοποθετήθηκε ελαφρώς πιο μπροστά από Βίκτορ και Μίτροβιτς, ενώ η γραμμή κρούσης αποτελείτο από τους Ράγιο, Καλό και Άλβες.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με τον αντίπαλο να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά την Ανόρθωση τις προϋποθέσεις για γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Ράγιος στο 8ο λεπτό να σημαδεύει τον Μίτροβιτς που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά αργότερα ο Κόπριβετς ανέκοψε τον Μπραούλιο που πάτησε περιοχή, με τον Καλό στο 13ο λεπτό να πλαγιοκοπεί αλλά να μην κάνει τη σωστή τελική πάσα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ράγιο είδε το φαλτσαριστό σουτ του να καταλήγει κόρνερ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 20ο λεπτό να αστοχεί σε σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Άλβες να αστοχεί και αυτός μετά το ριμπάουντ. Στο 34ο λεπτό ο Σιβού δέχθηκε την τέταρτη φετινή κίτρινή του κάρτα και χάνει τον αγώνα με τον Εθνικό, με το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου να κυλά χωρίς κάτι αξιόλογο για την Ανόρθωση.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα στην επανάληψη και παρά την είσοδο του Ολιβέιρα ωστόσο το γκολ ήλθε από το κεφάλι του Πορτογάλου. Στο 56ο λεπτό ο νεαποκτηθέντας ακραίος επιθετικός ανέβηκε πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ του Μίτροβιτς, σπρώχνοντας τη μπάλα στο πλεκτό για το 0-1. Η Ανόρθωση δεν κατάφερε να κτίσει πάνω στο υπέρ της σκορ με τη Δόξα να απειλεί σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο ο Κόπριβετς δήλωσε ξανά και ξανά παρών. Στο 77ο λεπτό ένα σουτ του Γκάμπριελ από πλάγια θέση δεν είχε τελική κατάληξη ενώ μεγάλος κίνδυνος πέρασε ευτυχώς χωρίς το μοιραίο δύο λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ της αντίπαλου εκτός περιοχής. Στο 81ο λεπτό ο Καλό σημάδεψε τον Σάντος που βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά αστόχησε, όχι όμως και ο Καμπρέρα σε χρόνους καθυστερήσεων ο οποίος έκανε το 0-2 μετά από πάσα του Ολιβέιρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ