Θέλουμε λύση δυνατή, θέλουμε λύση καθαρή

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Το γεγονός πως για τη διοίκηση της ομάδας μας, υπάρχει  ενδιαφέρον με ικανοποιεί. Ως Ανορθωσιάτης χαίρομαι που ακόμα ο θεσμός της διοίκησης της αγαπημένης μας ομάδας είναι ακόμη ελκυστικός. Χαίρομαι διπλά, γιατί υπάρχει και ενδιαφέρον από ανθρώπους νέους. Γιατί τα τελευταία χρόνια, κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε και πονέσαμε από τους «πρώην». Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τους βρίσκαμε μπροστά μας.

Μπορεί ο Ανδρέας Παντελή να είναι ο πρόεδρος που μας πήρε στα αστέρια, αλλά στριφογυρίζουν ερωτήματα γύρω από το μυαλό μου. Τι γίνεται σήμερα; Ποιες οι τότε καταστάσεις  οι ποιοι ήταν οι συνεργάτες του; Ποιοι θα είναι τώρα; Ποια η οικονομική κατάσταση του, ποιο το πλάνο του; Τα χρήματα που χρειάζεται η ομάδα μας που θα τα βρει; Ποιοι οι χρηματοδότες του, γιατί ως γνωστό ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Αυτοί οι χρηματοδότες του έβαλαν όρους; Γιατί καίγεται τόσο να επιστρέψει; Ερωτήματα που θέλουν απάντηση, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος δεν θέλει να μπει ούτε σε αντιπαράθεση ούτε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Ναι, η ιστορία με βάση τα αγωνιστικά του επιτεύγματα τον κρίνει πετυχημένο, όμως δεν παύει να ήταν και αυτός αναμεμιγμένος σε όσα έγιναν τον Μαύρο Νοέμβρη του 2008. Επίσης που ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Όταν είχαμε διοικητική αβεβαιότητα ήταν εκεί, και το 2010 και το 2013 και σήμερα, τις υπόλοιπες μέρες ήταν στον Εθνικό.

Να ζητάς εν λευκώ διαχείριση για 3.5 χρόνια είναι ένα, να φανερώνεις ένα πλάνο που να δικαιολογεί αυτή τη διαχείριση είναι άλλο; Το παρελθόν είναι παρελθόν, ώρα να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον. Η επιτυχία του 2008 δεν εξασφαλίζει την επιτυχία του 2018.  Αφού ο Ανδρέας Παντελή πείστηκε να αναλάβει, που ο ίδιος απέσυρε το ενδιαφέρον του την Παρασκευή και το επανάφερε υπό προϋποθέσεις σήμερα, γιατί παίζει παιχνίδια και δεν δείχνει διατεθειμένος να πάει στο Δ.Σ να αξιολογηθεί το πλάνο του και οι πόροι του; Γιατί ακολουθεί τακτικές Πουλλαΐδη με το παίζω και δεν παίζω;

Υπάρχει και μια λύση καθαρή όπως μας γράφουν και μας λένε. Ποιοι είναι αυτοί; Να μας πουν το πλάνο τους, το όνειρο τους και πως θα διοικήσουν την ομάδα. Να φανερωθούν ποιοι είναι, να ξέρουμε το ποιον τους. Αν είναι δυνατοί ή αδύναμοι, αν εκπόνησαν πλάνο; Αν έχουν τα χρήματα; Ποιο μοντέλο θα διοικήσουν. Ποιοι οι στόχοι τους διοικητικοί, αγωνιστικοί και οικονομικοί. Θα έχουν εκτελεστικό πρόεδρο ή όχι; Ποιο μοντέλο θα ακολουθήσουν; Έχουν το εκτόπισμα να διοικήσουν την Ανόρθωση; Ποιοι θα είναι οι άνθρωποι κλειδιά και σε ποια πόστα; Θέλουμε και από αυτούς απαντήσεις, είμαστε λίγες μέρες πριν τη Γ.Σ, θα πρέπει να ξεκινήσουν τις πράξεις.

Η τρίτη επιλογή του Θέμη Βιολάρη, δεν θέλω να τη συζητήσω. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Βιολάρη έχει καεί. Μπορεί να είναι αυθεντικός, μπορεί να βοήθησε να γίνουν τα γραφεία και η συντήρηση του γηπέδου, αλλά δεν πείθει ίσως ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Επίσης η ομάδας μας, πρέπει να ξεφύγει από τον Πουλλαΐδη και τους συνεργάτες του.

Για αυτό θεωρώ πως Θα πρέπει και οι δύο [νεός συνδυασμός και Παντελή] να δεσμευτούν με εγγυήσεις ότι δεν θα προεισπράξουν ούτε σεντ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Να δείξουν τους πόρους που έχουν και να τους εγγυηθούν. Κανένα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χρεώνει την Ανόρθωση για να κάνει πλάτες.

Θέλουμε λύση καθαρή,  θέλουμε λύση δυνατή, θέλουμε λύση που να έχει διαφάνεια και όραμα για μία Ανόρθωση δυνατή. Δεν θέλουμε να μπούμε σε εσωστρέφεια, δεν θέλουμε  άλλα ημίμετρα και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε ξανά την ύπαρξη της Ανόρθωσης μας.

Περήφανο μέλος του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ