Στο -2 και με βατό πρόγραμμα (Το πρόγραμμα των αντιπάλων)

Ολοκληρώθηκε το πιο δύσκολο πρόγραμμα της χρονιάς για την Ανόρθωση αφού μέσα στον μήνα Ιανουάριο η «Μεγάλη Κυρία» έδωσε 7 παιχνίδια. Λίγο πολύ κάθε 4 ημέρες αναλογούσε ένα ματς. Συνολικά την περίοδο αυτή, οι κυανόλευκοι έδωσαν 5 παιχνίδια για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο.

Απολογισμός

Ο απολογισμός της ομάδας ήταν 2 νίκες (ΑΕΖ 0-2, Ερμή 1-4) 2 ισοπαλίες (ΑΕΛ 0-0, Ομόνοια 2-2) και 1 ήττα (ΑΕΚ 0-1) σε 5 παιχνίδια τα οποία τα 3 ήταν ντέρμπι αν αναλογιστεί κανείς ότι πέραν από την ΑΕΚ, ΑΕΛ και την Ομόνοια, η ομάδα αντιμετώπισε τον Ερμή από το -5.

Απολογισμός που σίγουρα θα θέλαμε να ήταν καλύτερος αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερος αν αναλογιστεί κανείς την αντίδραση της ομάδας στο 0-2 της Ομόνοιας. Σε γενικές γραμμές όμως και πάντα υπό τις περιστάσεις ήταν ικανοποιητικός αφού από τους 15 διαθέσιμους βαθμούς η Ανόρθωση πήρε τους 8 και συνάμα πέρασε εύκολα το εμπόδιο του ΑΣΙΛ περνώντας στους 8 του κυπέλλου.

Το βατό πρόγραμμα στη συνέχεια

Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι πλέον ακολουθεί ένα σαφώς πιο βατό πρόγραμμα για το μήνα Φεβρουάριο, αφού από τις αναμετρήσεις απουσιάζει το ντέρμπι. Αρχικά, η ομάδα φιλοξενεί την Αναγέννηση Δερύνειας μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», και ακολούθως πάει στο «Μακάριο» έχοντας ως αντίπαλο την Δόξα που καίγεται για βαθμούς σε ένα παιχνίδι που κρύβει πολλές παγίδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Στην 24η αγωνιστική μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» φιλοξενούμε τον Εθνικό Άχνας, σε ένα σημαντικό για την εξάδα παιχνίδι. Ο Φεβρουάριος «κλείνει» με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Καρμιώτισσα.

Σαφέστατα και είναι 4 παιχνίδια που μπορούμε και πρέπει να τα κερδίσουμε, υπό κανονικές συνθήκες θα θεωρούσαμε δεδομένους τους 12 βαθμούς, ωστόσο όπως προαναφέραμε φέτος οι περιστάσεις είναι διαφορετικές.

Τον Φεβρουάριο επίσης οι συνδιεκδικήτριες της 6ης θέσης αντιμετωπίζουν
Ανόρθωση: Αναγέννηση, Δόξα*, Εθνικός και Καρμιώτισσα*
Ερμής: Σαλαμίνα*, Άρη, ΑΕΖ* και ΑΕΚ.
Εθνικός:  Καρμιώτισσα*, Απόλλων, Ανόρθωση* και Νέα Σαλαμίνα.
Νέα Σαλαμίνα: Ερμή, Αναγέννηση*, Δόξα και Εθνικό Άχνας*.

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στις αρχές Μαρτίου έχουμε:
ΑΕΛ – Ερμής
Άρης – Εθνικός Άχνας
Ανόρθωση – Απόλλων
Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα

Σημ: Με * οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ