Σημαντική απόφαση από Παν.Συ.Φι

Ο Παν.Συ.Φι Ανόρθωσις Αμμοχώστου θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του και όλο τον Ανορθωσιάτικο κόσμο για κάποιες σημαντικές αποφάσεις που έχει πάρει μετά την τελευταία συνεδρία του συμβουλίου του.

Ως γνωστόν εδώ και κάποια χρόνια το οργανωμένο μας σύνολο τιμά με τις μαζικές παρουσίες του σε μνημόσυνα και εθνικές επετείους, ήρωες και μορφές της Ιστορίας του τόπου άμεσα συνδεδεμένους με την Ιστορία του Σωματείου μας και όχι μόνο. Το Σωματείο μας θεωρείτε ένα από τους βασικούς συντελεστές της Ιστορίας του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα, με δεκάδες μέλη του να αγωνίζονται για την πατρίδα θυσιάζοντας την ζωή τους γι ´αυτήν. Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους τιμάμε, μην ξεχνώντας τι πρόσφεραν για να έχουμε σήμερα εμείς ότι έχουμε.

Από σήμερα και στο εξής ο Παν.Συ.Φι Ανόρθωσις Αμμοχώστου χαράζει μια νέα “πορεία” και τρόπο τιμής. Ο λόγος που προβαίνουμε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι γιατί αρκετά μέλη μας ρωτούν επίμονα αν θα δίναμε το παρών μας στο μνημόσυνο. Πάντα ήμασταν έτοιμοι για κάθε δράση αλλά με κάποια δεδομένα δεν γουστάρουμε. Ο βασικός λόγος που παίρνουμε αυτήν την σημαντική απόφαση είναι απλά γιατί εμείς ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ την μεταθανάτια τιμή τους.

Οι αιτίες όμως είναι δύο. Πρώτον, μετά από κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε πρόσφατα μνημόσυνα από κάποιους μοντέρνους “πατριώτες” μας άφησαν να καταλάβουμε πως τα πράγματα πλέον έχουν πάρει ένα άλλο δρόμο. Ένα δρόμο που αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε και να πέσουμε στην παγίδα να αμαυρωθούν μνημόσυνα για να πάρουν τις απαντήσεις τους. Εμείς σαν Παν.Συ.Φι θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά την Νεολαία της Αμμοχώστου, ώστε να συνεχίσουμε σε βάθος χρόνου να είμαστε άξιοι συνεχιστές της Ιστορίας του τόπου και του Σωματείου μας, γεννώντας ήρωες και άτομα να θυσιαστούν γι ´αυτά τα ιδανικά. Κάπου εδώ έρχεται να προστεθεί και η δεύτερη αιτία. Η πολιτική εμπλοκή στα μνημόσυνα κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, αφού κανένας από τους ήρωες μας δεν πολέμησε και “χάθηκε” για πολιτικά συμφέροντα και κομματικές παρατάξεις.

Οι ιδέες και εθνική μας δράση θα συνεχιστεί με ένα ξεχωριστό τρόπο. Ένα τρόπο αντάξιο του ονόματος μας, χωρίς την υπερβολική προβολή και χωρίς συγκεκριμένους σκοπούς. Θα το κάνουμε για τον Παπαδόπουλο, τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τον Γρίβα, τον Παλληκαρίδη, τον Κάρυο, τον Πίττα, τον Δράκο, τον Λένα, τον Ζάκο, τον Καραολή, τον Μούσκο, τον Πατάτσο, τον Κουτσόφτα, τον Παναγίδη, τον Παπακυριακού και τόσους άλλους Εθνικούς μας ήρωες. Δεν θα το κάνουμε για κανέναν άλλο λόγο. Θα φωνάξουμε Ζήτω μόνο γι ´αυτούς, χωρίς να πρέπει να μιλήσει πολιτικό πρόσωπο, δίχως να σταθούμε πλάι με ανόμοιους μας. Θα φωνάξουμε Ζήτω η Κύπρος, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ανόρθωσις, Ζήτω η Αμμόχωστος.

Αύριο Σάββατο λοιπόν ως πρώτη κίνηση καλούμε τον κάθε Ανορθωσιάτη και ειδικά την νεολαία μας, στο εκκλησάκι μας στο “Παπαδόπουλος” της Παναγίας Σουμελά η ώρα 15:45. Θα τελεστεί τρισάγιο προς τιμήν του αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α και επίτιμου προέδρου του Σωματείου μας, Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σε βάθος χρόνου.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

Με εκτίμηση
Παν.Συ.Φι Ανόρθωσις Αμμοχώστου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ