Παντελή: «Στόχος αυτή τη βδομάδα…»

Στο αθλητικό ένθετο της εφημερίδας «ΜΑΧΗ», μίλησε την Κυριακή, ο πρόεδρος της εταιρείας Ανδρέας Παντελή.

Ο Παντελή μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή του, τις κινήσεις που θα κάνει αλλά και το άμεσο μέλλον της ομάδας, τονίζοντας πως ο στόχος αυτή της βδομάδας είναι να κλείσουν οι μεταγραφές για να ενισχύσουν το πλάνο του Ρόνι Λέβι.

Με ποια αισθήματα επιστρέψατε ως διοικητικός ηγέτης στην Ανόρθωση;
«Σίγουρα τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Είναι χαρά και μια ικανοποίηση γιατί επέστρεψα εκεί που είχα περάσει πολύ μεγάλες στιγμές και κάποιες άσχημες βέβαια, τις οποίες θέλω να αφήσω πίσω. Βρίσκουμε τώρα μια νέα κατάσταση στην ομάδα η οποία χρειάζεται πολλή προσπάθεια».

-Στην τελευταία συνέλευση του σωματείου ποια μηνύματα πήρατε από μέλη, από παράγοντες αλλά και από τον απλό κόσμο;
«Υπήρξε μια ομοψυχία. Είχαμε περάσει μεγάλο διάστημα διοικητικής αστάθειας και θεωρώ ότι η τελευταία γεν. συνέλευση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και το μήνυμα που βγήκε και πήρα είναι ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να προχωρήσουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να ξεφύγει από αυτή την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται».

-Πήρατε έμπρακτα μηνύματα στήριξης από επώνυμους παράγοντες ότι θα βοηθήσουν;
«Σίγουρα υπάρχουν πολλές ενδείξεις που λένε ότι κι ο κόσμος ειδικά και στη μεγάλη πλειοψηφία τους όσοι είναι γύρω από την Ανόρθωση, θέλουν όλοι να βοηθήσουν γιατί έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε φτάσει σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση».

-Αναλαμβάνετε όντως τα ηνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Έχετε κάποιο πλάνο πώς θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση;
«Οπωσδήποτε αυτό που είχα πει στη γεν. συνέλευση, επειδή σε αρκετούς υπάρχει αυτό το ερωτηματικό όσον αφορά τα πλάνα, πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει κάτι μαγικό που μπορούμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει κάτι που να το αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι αν κάνουμε μια σειρά από κινήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν, θα οδηγήσουν σε ένα τελικό πλάνο που θα πετύχει. Αυτές οι κινήσεις ξεκινούν από τη σταθερότητα της ομάδας, την αγωνιστική της ανάκαμψη για να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις που θα μας επιτρέψουν να μείνουμε δυνατοί και υγιείς και στο διοικητικό, αλλά και στο αγωνιστικό επίπεδο».

-Έχετε επιλέξει και τους συνεργάτες σας.
«Οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν καθαρά την Ανόρθωση και είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνεργάτες κι εγώ είμαστε αρκετοί. Θεωρούμε ότι όλοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν και να βοηθήσουν».

Κάνατε και συναντήσεις με τον προπονητή Ρόνι Λέβι, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Τι βγήκε από αυτές τις συναντήσεις;
«Η εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή, είναι προβληματική. Παρόλο που υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, έχουμε μπροστά μας ένα περιορισμένο ρόστερ για διάφορους λόγους. Αυτό που έχει ζητήσει ο προπονητής δεν είναι το ότι πρέπει να φύγουν κάποιοι, αλλά να προσθέσουμε κάποιους γιατί με τον περιορισμένο αριθμό παικτών είναι δύσκολα τα πράγματα».

-Ήδη έφυγε ο Ρέινα, ο Πελέ δεν ξέρουμε αν θα παίξει ξανά φέτος…
«Γι΄ αυτό είπα ότι δεν είναι απαραίτητο να φύγει κάποιος ή κάποιοι λόγω αξίας.  Ο Ρέινα έφυγε για διάφορους λόγους, ενώ ο Πελέ είναι εκτός για λόγους υγείας και θα πρέπει να αντικατασταθεί».

-Σκέφτεστε να κάνετε και τις τέσσερις μετεγγραφές που δικαιούστε;
«Αυτός είναι ο στόχος για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε τις μετεγγραφές και πιστεύω ότι από τον επόμενο αγώνα τα νέα αποκτήματα θα μπορέσουν να ενισχύσουν το πλάνο του προπονητή».

-Βλέπατε αυτή την ποδοσφαιρική περίοδο την ομάδα. Έχετε ιδίαν αντίληψη;
«Παρακολούθησα πολλά παιχνίδια της ομάδας , είχα γνώση για το τι συνέβαινε χωρίς να έχω άμεση επαφή».

-Ποιο μήνυμα στέλνετε στον κόσμο για τη δύσκολη συνέχεια;
«Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης ότι παρόλο που τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, εμείς οι Ανορθωσιάτες που έχουμε μάθει να ζούμε με τα δύσκολα, έχουμε πρώτιστο στόχο να είναι δυνατή η ομάδα για να μπορεί να φέρει πολλά και καλά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι όπως πάντα τα καταφέρναμε, έτσι κι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού όλοι μαζί».

-Τέλος, σε δηλώσεις σας είχατε πει ότι σε κάποια στιγμή ο Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στην Ανόρθωση. Αυτή την περίοδο πότε την τοποθετείτε;
«Αντιλαμβάνεστε όπως έχω πει τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν συμφωνίες, υπάρχουν άλλα δεδομένα. Όπως έχω πει όμως ο Κετσπάγια είναι ένας άνθρωπος που πάντα θα αγαπά την Ανόρθωση και πάντα θα είναι έτοιμος να προσφέρει. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, χωρίς να μπορώ να τοποθετηθώ σε χρονικά πλαίσια, η θέση του είναι στην Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ