Έλυσε τη σιωπή του ο Παντελή! Αποφάσισα…

Τη σιωπή του λύνει ο Ανδρέας Παντελή, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα protathlima.com και στον Χαράλαμπο Παρπεττά. 

Ο Παντελή είπε πως έκανε πολλές συναντήσεις με τον Λάμπρο Μανώλη και στο τέλος πείστηκε να αναλάβει την ηγεσία της εταιρείας, ενώ όταν ζήτησε ασφαλιστικές δικλείδες κανένας δεν του απάντησε επίσημα.

Τέλος ο Παντελή ανάφερε πως αποφάσισε προς το παρών να μην εμπλακεί στα διοικητικά της Ανόρθωσης

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θα ήθελα να μας πείτε ποιοι σας πλησίασαν από την Ανόρθωση και ποιες συζητήσεις έγιναν;

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό πριν καν παραιτηθεί ο Χρίστος Πουλλαΐδης και μετά από πρωτοβουλία δική του, είχαμε κάνει μια συνάντηση και κάναμε μια κουβέντα για το ενδεχόμενο συνεργασίας χωρίς να μπούμε σε ουσιαστικές συζητήσεις. Στη συνέχεια όταν παραιτήθηκε ο κ. Πουλλαΐδης επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος του σωματείου Χαράλαμπος Μανώλη και μου ζήτησε να συναντηθούμε».

Τι ακριβώς σας είπε ο κ. Χαράλαμπος Μανώλη;

«Με τον πρόεδρο του σωματείου είχαμε πολλές συναντήσεις. Με ρώτησε αν μπορούσα να βοηθήσω με την εμπλοκή μου στα διοικητικά της εταιρείας. Εγώ στο τέλος πείστηκα παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Ανόρθωση. Ήμουν διατεθειμένος να αναλάβω την προεδρία της εταιρείας με κάποιες προϋποθέσεις. Ήθελα να εξασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του δικού μου συμβουλίου ενώ με τις ασφαλιστικές δικλίδες που πρότεινα προστατευόταν και η ίδια η ομάδα σε περίπτωση που η διοίκηση μου δεν πετύχαινε κάποιους στόχους. Εγώ είχα έτοιμο το πλάνο μου και περίμενα».

Και τι σας απάντησαν σε αυτό που ζητήσατε;

«Επίσημα δεν μου απάντησε κανένας. Ο χρόνος περνά και η δυστοκία στην λήψη αποφάσεων είναι γεγονός. Είμαστε μεταξύ εταιρείας και σωματείου. Είναι μια συγχυσμένη κατάσταση. Εγώ ενημέρωσα τον πρόεδρο του σωματείου ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και ότι έπρεπε να γίνει θα έπρεπε να το κάνουμε σύντομα λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων που υπάρχουν».

Με αυτά που μας αναλύσατε πιο πάνω αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακείτε στα διοικητικά της Ανόρθωσης αν δεν αλλάξει ριζικά το σκηνικό:

«Όντως αποφάσισα να μην εμπλακώ στο παρών στάδιο γιατί πληροφορήθηκα ότι στο δ.σ του σωματείου υπάρχουν διάφορες τάσεις και στρατόπεδα χωρίς να μπορούν να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση και με απόψεις σε κάποιες περιπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσουν την Ανόρθωση αλλά μόνο κακό της κάνουν. Η ομάδα έχει τόσες υποχρεώσεις μπροστά της και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείο η συνέλευση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου.
Πάντα θα είμαι στην υπηρεσία της Ανόρθωσης. Πάντα θα είμαι Ανορθωσιάτης. Πρέπει πρώτα να είμαι εγώ σίγουρος ότι η πιθανή εμπλοκή μου με τα διοικητικά της ομάδας ξανά, θα βοηθήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από αυτό που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακώ με όρους που δεν θα με αφήνουν να δουλέψω έτσι όπως πρέπει για να οδηγήσουμε την Ανόρθωση ξανά στις επιτυχίες».

Τι εννοείτε με όλα αυτά που λέτε για στρατόπεδα και απόψεις που κάνουν ζημιά στην Ανόρθωση;

«Δεν θέλω να πω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι ενότητα».

Τι πρέπει να γίνει τώρα στην Ανόρθωση κατά την άποψη σας;

«Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση η οποία να εγγυάται τη σωστή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, τότε πιστεύω ότι η πιο σωστή κίνησή είναι να πάμε σε εκλογική γενική συνέλευση του σωματείου για να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις για το μέλλον του σωματείου και της εταιρείας.
Από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι ότι η  Ανόρθωση δεν χρειάζεται κριτές, ούτε σοφούς. Χρειάζεται ανθρώπους με προσωπικότητα, να αγαπούν πραγματικά το σωματείο και να είναι σε θέση να το βοηθήσουν.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης ήταν θετικός προς το πρόσωπο σας; Είχατε επαφές το τελευταίο διάστημα;

«Η εκτίμηση και ο σεβασμός που μου δείχνει ο κόσμος της Ανόρθωσης ήταν ο βασικός λόγος που με έκαναν να θέλω να εμπλακώ ξανά. Θεώρησα ότι ήταν η ευκαιρία να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις στην Ανόρθωση και να μπει ένα τέλος στις αλληλοκατηγορίες. Και αν το πετυχαίναμε αυτό θα έρχονταν και οι επιτυχίες. Ήθελα να ανεβάσω ξανά την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει γιατί δεν αξίζει στον μεγάλο κόσμο της Ανόρθωση αυτό που βιώνει τα τελευταία πολλά χρόνια. Πάρα πολλοί φίλοι της ομάδας με παρότρυναν να επιστρέψω».

Πάντως ο κ. Θέμης Βιολάρης μίλησε δημόσια εναντίον σας, είπε ότι δεν πρέπει να επιστρέψετε γιατί έχετε βεβαρυμμένο παρελθόν:

«Ο καθένας μπορεί να έχει προσωπική άποψη και είναι δικαίωμα του να εκφράζεται όπως θέλει. Ο καθένας από εμάς που έχει περάσει από τα διοικητικά έχει το παρελθόν του στην ομάδα. Τώρα το ποιου είναι βεβαρυμμένο, αποτυχημένο και πετυχημένο είναι στη κρίση του κόσμου της Ανόρθωσης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ