Ανόρθωσις 2 – 0 ΑΣΙΛ: Βάσεις πρόκρισης με Καλό και Γκονσάλβες

Βάσεις για την πρόκριση έβαλε η ομάδα μας, η οποία χάρις σε δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο επιβλήθηκε του ΑΣΙΛ με 2-0 και είναι πλέον με το ένα πόδι στα προημιτελικά του κυπέλου Κύπρου. Τα τέρματα για την ομάδα μας, σημείωσε το 60’ ο Γκονσάλβες με πέναλτι και ο Καλό στο 78’ με πλασέ εντός της περιοχής.

Εντεκάδα

Με διάταξη 4-4-2 κατέβασε την ομάδα μας ο Ρόνι Λέβι, με τον Ισραηλινό τεχνικό να κατεβάζει τους Παπαδόπουλο κάτω από το τέρμα, τον Γκιγιέρμε αριστερά τον Γκάμπριελ δεξιά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Καλντερόν και Αγκιλάρ. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο κεντρικών χαφ, ήταν οι Οικονομίδης και Βίκτορ. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Καλό, δεξιά ο Κυριάκου ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελείτο από τον Καμπρέρα και τον Γκονσάλβες.

Α’ Ημίχρονο

Καλύτερη ήταν η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας, βρήκε ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να ασκήσει ασφυκτική πίεση προς τον ΑΣΙΛ και έτσι έμεινε στο μηδέν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 9’ με τον Καμπρέρα. Το διαγώνιο σουτ του Ισπανού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζαχαρουδιού. Τρία λεπτά αργότερα ο ο Γκονσάλβες από πλάγια θέση, μόνος με τον Ζαχαρουδιού θα στείλει την μπάλα κατευθείαν στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 20’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής από πλεονεκτική θέση θα στείλει την μπάλα απελπιστικά άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 44’, όταν από τη γωνία της μικρής περιοχής, ο Φύτος Κυριάκου πήρε το σουτ, ωστόσο η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Β’ Ημίχρονο

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο Ρόνι Λέβι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Νικολάου στη θέση του Κυριάκου, προχωρώντας παράλληλα και σε εσωτερικές κινήσεις. Ο Καλντερόν μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο, ενώ ο Γκάμπριελ προωθήθηκε στη μεσαία γραμμή.

Φορτσάτα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μασιάς έκλεισε τα μάτια σε οφθαλμοφανές πέναλτι. Συγκεκριμένα, ο Καμπρέρα έκανε το σουτ  από το ύψος της περιοχής, το οποίο ανακόπηκε με το χέρι από τον αμυντικό του ΑΣΙΛ, η μπάλα επέστρεψε στον Καμπρέρα ο οποίος με προσποίηση απέφυγε τον τερματοφύλακα, ωστόσο το πλασέ του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από αμυντικούς. Στο 58’ ο Καμπρέρα επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο ανακόπηκε με κεφαλιά από τον Πολυκάρπου του ΑΣΙΛ. Στο 59’ ο Καλό θα κάνει την επέλαση από αριστερά, με τον Ντόσεβ να ανατρέπει τον Πορτογάλο με τον Μασιά, να δείχνει την άσπρη βούλα. Έτσι ο Γκονσάλβες με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΑΣΙΛ, για να σημειώσει το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπρέρα μετά από γέμισμα του Γκιγιέρμε  θα κάνει το πλασέ με τον Ζαχαρουδιού να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Στο 67’ ο Αγκιλάρ μετά από κόρνερ, πήρε την κεφαλιά ωστόσο ο Ζαχαρουδιού με υπερένταση απόκρουσε την μπάλα.

Το δεύτερο τέρμα για την ομάδα μας ήρθε στο 78’ όταν οι Γκονσάλβες και Γκάμπριελ συνδυάστηκαν, ο Βραζιλιάνος έκανε την μπαλιά  με τον Καμπρέρα να παίρνει την κεφαλιά πάσα προς τον Καλό,  ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή από πλάγια πλάσαρε εύστοχα, εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο το προβάδισμα μας.

Στη συνέχεια η ομάδα μας επιδίωξε και το τρίτο τέρμα, δύο φορές ο Οικονομίδης με σουτ, μία ο Καλό και μία φορά ο Ίσμα, όταν στην εκπνοή του ενενηνταλέπτου, από πλάγια θέση μόνος με τον Ζαχαρουδιού, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ