Αναζητώντας το γιατρικό

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Χιλιοειπωμένα; Ίσως… Σε μια ομάδα που έχει χάσει την ταυτότητα της τι μπορείς να προτείνεις; Εκ νέου ξήλωμα και πάλι από την αρχή; Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι ο Κύριος Πουλλαΐδης απότυχε να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα δλδ. Την περασμένη Πέμπτη το Αποέλ αγωνιζόταν με 5 κύπριους παίκτες στην σύνθεση του και αν θυμάστε τον καιρό της αυτοκρατορίας μας την πενταετία 1995-2000 είχαμε και εμείς την αφρόκρεμα των κύπριων ποδοσφαιριστών. Τι θέλω να πω με αυτό; Ταυτότητα. Είναι αυτό που αυτοπροσδιορίζει την ομάδα. Η αντίληψη και συναίσθηση των ποδοσφαιριστών ότι αγωνίζονται σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα.. Ακόμα και μετά ο Τιμούρ έκτισε μια ομάδα που βασιζόταν σε ελληνικό στοιχείο. Κατσαβάκης, Ξενίδης, Πουρσαιτίδης, Μαραγκός πλαισιωμένους με άλλους κύπριους και ξένους μαχητές. Έτσι κτίζονται οι ομάδες, με ταυτότητα. Και ήταν τότε που η ομάδα έκανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Το χάσαμε στην πορεία λόγω της εξαναγκαστικής επιβολής του ξένου στοιχείου και του αέναου ανταγωνισμού του πόσοι περισσότεροι ξένοι αγωνίζονται στην ενδεκάδα, ανταγωνισμός που έχει επηρεάσει πολλές ομάδες πλέον.

Πλέον στην ομάδα επικρατεί το ξενικό στοιχείο. Ξένοι προπονητές, τεχνικοί διευθυντές, ποδοσφαιριστές. Έχουν κάτσει ποτέ στο youtube όλοι αυτοί να δουν την πρόκριση στην Τραπεζούντα; Την μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού και την είσοδο στους ομίλους;  ‘Η το βλέπουν ως μια ευκαιρία ευκαιριακού μισθού και τίποτα άλλο; Ο Ρέινα που πήρε την θέση του Αβραάμ παίζει με μεγαλύτερο πάθος; Χώρια που είναι χειρότερος παίκτης αγωνιστικά

Η χρονιά πλέον έχει χαθεί. Και την εξάδα να στοχεύσουμε είναι χωρίς αντίκρισμα καθώς οι ομάδες που προπορεύονται είναι ανώτερες αγωνιστικά για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Προτείνω μεταβατικά να στελεχωθεί η ομάδα με αξιόλογους κύπριους ποδοσφαιριστές αφού δεν υπάρχουν παίκτες στην ακαδημία και να δημιουργηθεί ένας κορμός 5-6 ποδοσφαιριστών πάνω στον οποίο να κτιστεί η ομάδα.

Δεν  μιλάω για αφρόκρεμα κυπρίων καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα  όμως υπάρχουν παραδείγματα ποδοσφαιριστών που μπορούν να προσφέρουν στην σημερινή Ανόρθωση ειδικά με ένα προπονητή που μπορεί να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο και να μπορεί να τους εμπνεύσει. Ο Λέβι είναι ένας καλός και σοβαρός προπονητής όμως προσπαθεί και αυτός να αναδειχθεί και θέλει άμεσα επιτυχίες για αυτό και προτιμά ξένους ποδοσφαιριστές.

Επίσης είναι ένα πράγμα να φέρνεις κύπριους ή Έλληνες και άλλο το να είναι ικανοί. Παραδείγματα όπως Οικονόμου, Μάρκος Μιχαήλ επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Πόδοσφαιριστές όμως όπως ο Οικονομίδης, Εγγλέζου, Κολοκούδιας που δεν είναι πρώτης επιλογής αλλά αφουγκράζονται την ιστορία της ομάδας, ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουν και έχουν την ικανότητα. Εν κατακλείδι, επιστροφή στις ρίζες μας. Είσοδος του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα σε όλους τους τομείς. Αυτό μας καθοδηγεί, η ελληνικότητα μας.

Ι.Χ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ