Πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, σε εμπόριο κοκκαϊνής;

Ο δικηγόρος του επικαλείται πως έπαιξε στις ακαδημίες της Ανόρθωσης τη διετία 2005-07, ο λόγος για τον Ibrahim Bunduka, ο οποίος κατηγορείται για εμπόριο κοκκαϊνής. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο όνομα στα αρχεία της ΚΟΠ, παρουσιάζεται μόνο ως φουτσαλιστής.

Δύο πρώην ποδοσφαιριστές από τη Σιέρα Λεόνε, οι οποίοι στο παρελθόν αγωνίστηκαν στη Νέα Σαλαμίνα και στην Ανόρθωση, συνελήφθησαν στη Λάρνακα για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταδίκης τους σε πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Ο λόγος για τον Julius Conteh, 37 χρόνων σήμερα, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και την περίοδο 2006-2007 ανήκε στο δυναμικό της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου. Στο παρελθόν φόρεσε, επίσης, τις φανέλες ομάδων από τη Γερμανία και το Βέλγιο. Μαζί του συνελήφθη και ο ομοεθνής του Ibrahim Bunduka, 26 χρόνων, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό του Γιάννη Πολυχρόνη, τη διετία 2005-2007 αγωνιζόταν στην εφηβική ομάδα της Ανόρθωσης. Σήμερα ο Julius Conteh είναι αιτητής πολιτικού ασύλου και ο Ibrahim Bunduka πολιτικός πρόσφυγας. Και οι δύο συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο στη Λάρνακα, μαζί με τον Bassirou Lare, από το Τογκό, για υπόθεση εμπορίας ενός κιλού κοκαίνης. Χθες, και οι τρεις Αφρικανοί βρέθηκαν στο εδώλιο του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας και κρίθηκαν ένοχοι, κατόπιν δικής τους παραδοχής, σε κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Ελεγχόμενη παράδοση

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Θανάση Παπανικολάου, αρχικά συνελήφθη ο Bassirou Lare, στο δωμάτιο του οποίου οι άνδρες της ΥΚΑΝ Λάρνακας εντόπισαν 82 κυλινδρικά σκευάσματα που περιείχαν περίπου ένα κιλό κοκαίνης. Συμφωνήθηκε να γίνει ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών και η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε με ομοιώματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς δέχθηκε τηλεφώνημα, με το οποίο έλαβε οδηγίες να τοποθετήσει τα ναρκωτικά σε πράσινο κάδο απορριμμάτων λίγο έξω από το ξενοδοχείο του. Τότε διαπιστώθηκε ότι ο Julius Conteh παρέλαβε την τσάντα με τα ναρκωτικά και ακολούθως την παράδωσε στον Ibrahim Bunduka, ο οποίος τον ανέμενε σε κοντινή πολυκατοικία. Τα μέλη της ΥΚΑΝ  συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο πρώην ποδοσφαιριστές να επεξεργάζονται τα ομοιώματα των ναρκωτικών…

Αμοιβή 3000 ευρώ!

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής που θα τους επιβληθεί από το Κακουργιοδικείο, οι συνήγοροι των τριών Αφρικανών κατηγορουμένων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι οι πελάτες τους υποχρεώθηκαν να κάνουν… τα βαποράκια ναρκωτικών, προκειμένου να εξασφαλίσουν οικονομικό κέρδος. Σε κατάθεσή του ο Bassirou Lare παραδέχθηκε ότι αυτός εισήγαγε την κοκαΐνη στην Κύπρο και ότι για τη «δουλειά» αυτή θα εισέπραττε 3000 ευρώ! Οι ποινή στους τρεις Αφρικανούς θα επιβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ