Πουλλαΐδης για χρονοδιάγραμμα αποχώρησης: «Είναι κάτι που θα σκεφτώ…»

Για το πως προέκυψε η ενασχόληση του με τα διοικητικά της ομάδας, για το τι σημαίνει εκείνο η Ανόρθωση αλλά και για το εάν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την ομάδα, μίλησε ο Χρήστος Πουλλαΐδης στο ένθετο Capital Today της Κυριακάτικης «Σημερινής».

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα σχετίζονται με την Ανόρθωση:

Η ενασχόληση με τα διοικητικά της Ανόρθωσης πως προέκυψε;

Ανορθωσιάτης ήμουν πάντα, από μικρό παιδί. Η ομάδα του χωριού μου, στην οποία έπαιζα και εγώ, είχε πάντα πολύ στενούς δεσμούς με την Ανόρθωση και έτσι πήγαινα πολύ συχνά στο ΓΣΕ για να δω παιχνίδια της Ανόρθωσης. Η εμπλοκή μου στα διοικητικά ξεκίνησα την περίοδο που ο πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Σάββας Κάκος. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν μεφανή και λόγω του ότι τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ ήταν και είναι αμείλικτα και πίεζαν είπα να βοηθήσω, παρόλο που δεν ήμουν μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Είχα επίσης σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση του οράματος της Ανόρθωσης, για το 2020, που παρουσιάστηκε επί της προεδρίας του Σάββα Κάκου. Όταν στη συνέχεια έγιναν κάποιες διοικητικές ανακατατάξεις και αναγκάσαν τον Κάκο να παραιτηθεί, δέχτηκα τρομερές πιέσεις για να αναλάβω εγώ.

Δηλαδή δεν ήταν στις προθέσεις σας εξ αρχής;

Σας διαβεβαιώ πως το να αναλάβω Πρόεδρος της Ανόρθωσης ήταν κάτι που πριν έρθω στην Κύπρο δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ. Δεν μπορούσα όμως να μείνω αμέτοχος και να παρακολουθώ την πορεία που είχε πάρει το σωματείο.

Τι σημαίνει για σας η Ανόρθωση;

Παρά πολλά πράγματα. Σημαίνει Αμμόχωστο, σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει συνεισφορά στους μεγάλους αγώνες του έθνους. Το όραμά μου για την Ανόρθωση είναι να παραμείνει ένα αθλητικό σωματείο που να κινείται πάνω σε αρχές, χωρίς καμία πολιτική χροιά. Ένα αθλητικό σωματείο που θα αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Επί της προεδρία μου έχουν αναπτυχθεί και άλλα τμήματα όπως η καλαθόσφαιρα, το ποδόσφαιρο γυναικών, το φούτσαλ, η άρση βαρών, ενώ προγραμματίζουμε επίσης τη δημιουργία τμήματος ποδηλασίας. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως στις ακαδημίες της Ανόρθωσης υπάρχουν σήμερα 750 παιδιά, αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση, επενδύοντας σημαντικά κονδύλια σε μία προσπάθεια να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από τα ναρκωτικά και από κάθε κακό.

Έχετε θέσει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από το διοικητικό θώκο της Ανόρθωσης;

Είναι κάτι που θα σκεφτώ μόλις νιώσω ότι υπάρχει ομαλή διάδοχη κατάσταση.

Τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε και λίγα λόγια για το προσωπικό σας μουσείο.

Πρόκειται για ένα μικρό μουσείο που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του σπιτιού μου στη Λάρνακα και σε αυτό, μεταξύ άλλων, έχω συλλεκτικές φανέλες σπουδαίων ποδοσφαιριστών που αγωνιζόταν  με το νούμερα 10, όπως οι Πελέ, Μαραντόνα, Ζιντάν και Πλατινί. Άρχισα να δημιουργώ αυτή τη συλλογή από φανέλες ποδοσφαιριστών και άλλα είδη του ποδοσφαίρου, πριν από μερικά χρόνια, για αυτό αποφάσισα να διαμορφώσω αυτό τον χώρο στο σπίτι μου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ