Ο Ερμής του Φανιέρου

Όγδοη στροφή στο κυπριακό πρωτάθλημα και συνέχεια στους δύσκολους αγώνες για τη
Ανόρθωση που αυτή την φορά αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Ερμή Αραδίππου. Μια ομάδα που κατά καιρούς και με αρκετά σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις της, άλλοτε μας δυσκολεύει και άλλοτε τα παιχνίδια μας είναι εύκολα όπου οι φτεροπόδαροι παραδίδονται στις ορέξεις των παιχτών της Ανόρθωσης.

Ο σημερινός μας αντίπαλος είναι μια ομάδα που προ πενταετίας και πριν την ανάληψη της διοίκησης από τον Λούκα Φανιέρο αγωνιζόταν ως συνήθως στην Β’ κατηγορία με μερικές εμφανίσεις ακόμα στην Γ’. Με την ανάληψη της διοίκησης από τον Λούκα Φανιέρο ο Ερμής ανέβασε άμεσα επίπεδο σε σημείο που έπαιξε και σε τελικό κυπέλου παίρνοντας μάλιστα και ευρωπαϊκό εισιτήριο αγωνιζόμενος με την Young Boys Ελβετίας.

Ο Ερμής Αραδίππου έχει προπονητή τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Νίκο Παναγιώτου. Ξεκίνησε την σεζόν με 2 ήττες κάτι όμως που δεν τον δυσανασχέτησε καθώς τόσο με την Ομόνοια 3-1 αλλά και με ΑΠΟΕΛ 3-0 είχε καλή εμφάνιση.

Οι πρώτοι του βαθμοί ήρθαν στην τρίτη αγωνιστική όπου και κατάφεραν έστω και δύσκολα να κερδίσουν την Αναγέννηση Δερύνειας με το στενό 1-0.

Στην επόμενη αγωνιστική ήρθε και το πρώτο διπλό για τους φτεροπόδαρους που ξεπέρασαν το εμπόδιο της Δόξας Κατωκοπιας με 1-2 σε ένα παιχνίδι όπου είχαν ανά διαστήματα καλή απόδοση.

Το σερί της ομάδας του Νίκου Παναγιώτου συνεχίστηκε και την 5η αγωνιστική με τον Εθνικό Άχνας όπου στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαρτινιακ έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Την 6η αγωνιστική ίσως και να μην θέλουν να την θυμούνται εκεί στην ομάδα της Αραδίππου καθώς γνώρισαν ντροπιαστική ήττα από την Καρμιώτισσα με 3-0.

Την περασμένη  εβδομάδα ο Ερμής όμως πραγματοποίησε την εμφάνιση της χρονιάς μέχρι στιγμής επικρατώντας του Απόλλωνα με 3-2. Ο Αλεξίου ήταν αυτός που έβαλε τους Αραδιππιώτες μπροστά στο σκορ αλλά ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Παπουλλή και πέρασε και μπροστά στο σκορ με γκολ του Γκιε Γκιε. Ο Ερμής όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά ισοφάρισε με αυτογκόλ του Βινίσιους και στο τέλος με γκολ του Μαρτινιακ στο 90’ πήρε την σούπερ νίκη με ανατροπή στην ανατροπή, κάτι που τον ανέβασε στους 12 βαθμούς της και στην 5η θέση της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής.

Η απόδοση της ομάδας του Λούκα Φανιερου έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά αποτελείται από παρά πολλούς καινούριους ποδοσφαιριστές και η βαθμολογική τους θέση αντικατοπτρίζει την δυναμικότητα του αντίπαλου μας.

Η  δυναμική που βγάζει ο Ερμής αποτελείται κατά κύριο λόγο στην διοίκηση Λούκα Φανιέρου αλλά και στις άριστες γνώσεις του ο προπονητή τους που επίσης γνωρίζει άψογα το κυπριακό πρωτάθλημα και τις δυσκολίες του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ