Μακρής: «Μέλος μιας τεράστιας ομάδας»

Συνέντευξη για λογαριασμό του μηνιαίου αθλητικού τοπικού περιοδικού της Πάφου «Ανατροπή», παραχώρησε ο πρώην επιθετικός της Ανόρθωσης Ανδρέας Μακρής. Πιο κάτω διαβάστε τα σχόλια του για την Ανόρθωση, την εθνική αλλά και τους προσωπικούς του στόχους, όπως τα καταγράψαμε και σας τα αναδημοσιεύουμε.

Πως ήταν τα τρία χρόνια στην Ανόρθωση και τι είναι αυτό που κρατάς από την εκεί σου παρουσία;

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια έμαθα πάρα πολλά. Πρώτα απ’ όλα έμαθα να είμαι μέλος μιας τεράστιας ομάδας με πρωταγωνιστικούς ρόλους κάτι που με έκανε καλύτερο ποδοσφαιριστή. Είχα την τύχη να δουλέψω με πολύ καλούς παίκτες αλλά και προπονητές και να βελτιωθώ προσωπικά για να μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις και να καθιερωθώ. Ήταν πολύ σημαντικό το ότι πήρα πολλές εμπειρίες και πολλά παιχνίδια στα πόδια μου κάτι το οποίο θα με βοηθήσει και στη συνέχεια.

Ποια ήταν η διαφορά του δεύτερου με τον τρίτο χρόνο της παρουσία σου στην ΑΝΟ; Ήταν εμφανές ότι ο Ανδρέας Μακρής δεν ήταν ο ίδιος και στις δύο σεζόν τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και στην συχνότητα στο σκοράρισμα.

Όντως υπήρχε μια διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο κάτι το οποίο με στεναχώρησε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ή διαφορά ήταν ότι την τελευταία μου χρονιά δεν αγωνιζόμουν και τόσο πολύ στην θέση που μου ταιριάζει (επιθετκός) και περιοριστικά αποκλειστικά στα άκρα. Αυτό είχε μια σημαντική διαφορά στην απόδοση μου καθώς δεν μπορούσα να παρουσιαστώ όπως θα ήθελα.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην μετακίνησή σου στην αγγλική ομάδα;

Όπως είναι γνωστό η Γουίλσον δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για την αγορά μου και με αυτή την ευκαιρία ήρθα στην Αγγλία.

Θεωρείς ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή είναι αυτό το βήμα;

Ναι νομίζω ήταν η κατάλληλη στιγμή. Απέκτησα πολλές εμπειρίες με την ανόρθωση αλλά και με την εθνική ομάδα οι οποίες με έκαναν να ωριμάσω στο παιχνίδι μου. Δεν θα άφηνα αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί την επόμενη μέρα. Από μικρός το όνειρο μου ήταν απέξω στην Αγγλία και δεν μπορώ να βελτιωθώ και να μάθω περισσότερα.

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα της Wallsal και ποιοι είναι οι στόχοι;

Στην ομάδα μου το κλίμα είναι πολύ καλό καθώς υπάρχουν πολλοί νεαροί οι οποίοι θέλουν να δείξουν την αξία τους για να ανέβουν σε πιο ψηλή κατηγορία. Αν και δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα οι στόχοι της ομάδας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανέβουμε στην Τσάμπιονσιπ.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι από την σεζόν και ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η προσαρμογή μου στην Αγγλία δεν ήταν και η πιο εύκολη η αλήθεια. Ο ρυθμός προπόνησης αλλά και των παιχνιδιών είναι πολύ διαφορετικός με αυτό που έχω συνηθίσει. Οι στόχοι μου για φέτος είναι να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω και τι μπορούν να κάνουν οι Κύπριοι στο εξωτερικό, να σκοράρω όσα πιο πολλά γκολ μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.  Μέσω της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειας που θα καταβάλω ελπίζω να καταφέρω να υλοποιήσω τους στόχους μου. Όλα εξαρτώνται από μένα και μόνο εμένα. Στόχος μου μελλοντικά είναι να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ, γιατί όχι και στην premier league.

Τι συμβουλή θα έδινες στα νεαρά παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν ποδοσφαιριστές;

Η συμβουλή που δίνω στους νεαρούς είναι να μην παρατούν τα όνειρα τους και να δουλεύουν και να βελτιώνονται καθημερινά χωρίς να απογοητεύονται από ότι και αν συμβεί. Έχω περάσει από τη θέση τους και ξέρω πως είναι να απογοητεύεσαι, αλλά σημασία έχει να ξανανεβείς και να μην αφήσεις τον εαυτό σου να μείνει κάτω. Το ποδόσφαιρο αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη γι’ αυτό και όλα γίνονται.

Υπάρχει κάποιο άτομο που θα ήθελες να ευχαριστήσεις ιδιαίτερα για το τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα;

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν και τους ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που ήταν πάντα δίπλα μου και ιδιαίτερα τον πατέρα μου που είναι ο καλύτερος κριτής και προπονητής. Του οφείλω πάρα πολλά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους προπονητές και συμπαίκτες αλλά και την οικογένεια της Ανόρθωσης που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη μεγάλη αυτή ομάδα. Υπάρχουν πολλά άτομα που θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως αλλά δε χωράνε σε ένα κομμάτι χαρτί.

Θα επέστρεφες στην Κύπρο και αν ναι για ποια ομάδα θα το έκανες;

Μόλις έχω φύγει από την Κύπρο, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκέφτομαι την επιστροφή μου. Ελπίζω να κάνω πολλά χρόνια εκτός Κύπρου όπου θα χτίσω την καριέρα μου και θα μάθω πολλά περισσότερα.

Ένα γενικό καταληκτικό σχολείο για το κυπριακό πρωτάθλημα και την εθνική ομάδα…

Το κυπριακό πρωτάθλημα η αλήθεια είναι λίγο παρεξηγημένο. Στην Κύπρο υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Είναι καλύτερο από ότι νομίζουμε και γι’ αυτό υπάρχουν οι ευρωπαϊκές επιτυχίες των ομάδων μας. Θεωρώ επίσης ότι ως Κύπριοι έχουμε ποδοσφαιρικά περισσότερο ταλέντο και δυνατότητες από ότι νομίζουμε και μπορούμε να κάνουμε με επιτυχία το βήμα προς το εξωτερικό. Στόχος για όλους τους Κύπριους πρέπει να είναι η κλήση στην εθνική ομάδα εκεί όπου μπορούν από μόνοι τους να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σε ένα αρκετά ψηλό επίπεδο.  Όσο για την εθνική ομάδα, μπήκαμε στην επόμενη διοργάνωση για το Μουντιάλ σε ένα αρκετά δύσκολο μήλο, στόχος μας είναι να μαστέ μαχητική σε κάθε παιχνίδι και να κυνηγούμε το καλύτερο για μας και για την Κύπρο μας. Να αναδείξουμε σε όλο τον κόσμο την Κύπρο και την μπορούν να κάνουν οι Κύπριοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ