Ανόρθωσις 2 – 2 Ερμής: Νέο σοκ, νέα ισοπαλία!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να κλαπεί το τρίποντο από την Ανόρθωση και αφού προηγουμένης Γκονσάλβες και Καμπρέρα είχαν δώσει προβάδισμα στο ημίχρονο με σκορ 2-0. Ένας Ερμής που έμεινε από θαύμα με έντεκα παίκτες μέχρι τέλους και πήρε ένα κάλπικο πέναλτι, κατάφερε την υστάτη να στερήσει τη δεύτερη φετινή νίκη και πρώτη μέσα στην έδρα μας.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Στις απουσίες των Καλό και Αγκιλάρ ήρθαν να προστεθούν αυτές των Ράγιος και Ρέινα που έμειναν εκτός αποστολής λόγω ίωσης. Ο Κόπριβετς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Νικολάου να ντεμπουτάρει στο πλάι του Ερέρο και τους Γκιγιέρμε και Γκάμπριελ να καλύπτου τα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Βίκτορ, Καλδερόν και Οικονομίδης, με τους Κολούνγκα και Καμπρέρα να πλαισιώνουν τον Γκονσάλβες.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ανέλπιστα… καλό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Ανόρθωση να κρατά μπάλα και να φτάνει με σχετική άνεση μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Στο 7ο λεπτό ο Καμπρέρα έκανε το σουτ που σταμάτησε σε σώμα αμυντικού, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ακροβολισμένςο Κολούνγκα αστόχησε απελπιστικά σε εξ επαφής σουτ. Στο 22ο λεπτό ο Καμπρέρα κέρδισε πέναλτι σε κράτημα μέσα στην περιοχή, το οποίο ο Γκονσάλβες μετουσίωσε στο 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Καμπρέρα ανέλαβε ρόλο εκτελεστή κάνοντας το 2-0 με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση. Στο 28ο λεπτό ο Δημητρίου άλλον πήγε να τιμωρήσει και άλλον τιμώρησε, κρατώντας τον Μπενγκά μέσα στο παιχνίδι, με την Ανόρθωση να δίνει σταδιακά χώρο στον αντίπαλο. Στο 43ο λεπτό ο Κόπριβετς αντέδρασε σωστά σε κίνηση του Ντε Μέλο εντός περιοχής, κλείνοντάς του το οπτικό πεδίο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με τον Ερμή να πιέζει αλλά την Ανόρθωση να χάνει κλασσική ευκαιρία στο 55ο λεπτό ξεκίνησε η επανάληψη όταν οι Καλδερόν, Γκιγιέρμε και Ίσμα έκρυψαν τη μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Κολούνγκα που αστόχησε εξ επαφής. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκάμπριελ πάτησε περιοχή αλλά δεν κατάφερε με δυνατό σουτ να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Καλδερόν αποχώρησε τραυματίας στο 63ο λεπτό δίνοντας τη θέση του στον Σιβού, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Δημητρίου είδε πέναλτι σε μονομαχία με πρωταγωνιστή τον Νικολάου, φάση από την οποία ήρθε η μείωση σε 2-1. Στο 80ο λεπτό η Ανόρθωση έφυγε στην αντεπίθεση με το συρτό σουτ του Κολούνγκα να περνά μόλις έξω, όπως και μια προσπάθεια του Οικονόμιδη από πλάγια θέση, πέντε λεπτά αργότερα. Το σοκ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν με κοντινή κεφαλιά ήρθε η ισοφάριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ