ΑΕΛ: Η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει την δυναμικότητα της

Έκτη στροφή στο πρωτάθλημα και συνέχεια στα ντέρμπι για τη «Μεγάλη Κυρία» με την δεύτερη στην βαθμολογία ΑΕΛ. Μια ομάδα που κατά καιρούς και με αρκετά σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις της άλλοτε μας δυσκολεύει και άλλοτε τα παιχνίδια μας είναι εύκολα με τους κίτρινους της Λεμεσού πνίγονται μέσα στο καμίνι του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η περσινή κακή πορεία της ανάγκασε τον πρόεδρο της Ανδρέα Σοφοκλέους να δώσει και πάλι τα κλειδιά της ομάδας στον Πάμπο Χριστοδούλου ένα πολύ καλό προπονητή, γνώστη του κυπριακού ποδοσφαίρου και της πραγματικότητάς του που κατάφερε να τερματίσει την ΑΕΛ πρώτη στο δεύτερο γκρουπ ξεκινώντας μάλιστα την προετοιμασία του ροστερ του από πολύ νωρίς κερδίζοντας αυτό το πλεονέκτημα στην εξεύρεση όσο το δυνατό καλύτερων ποδοσφαιριστών, κάτι που για την ώρα φαίνεται να πέτυχε.

Η ομάδα λοιπόν του κύριου Χριστοδούλου ξεκίνησε την σεζόν με το 4 νίκες και μια απρόσμενη ισοπαλία. Κάνοντας αρχή με την Αναγέννηση ακολούθησε η Δόξα ενώ στην τρίτη αγωνιστική σταμάτησε στην μαζική άμυνα που παράταξε ο Εθνικός Άχνας. Άμεσα όμως επέστρεψε στις νίκες καθώς για την τέταρτη αγωνιστική κέρδισε την Καρμιώτισσα ενώ στην πέμπτη αγωνιστική κέρδισε στο ντέρμπι της Λεμεσού τον Απόλλωνα με ανατρέποντας το προβάδισμα που πήραν οι μπλε με γκολ του Παπουλλή. Έτσι, η ΑΕΛ βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με τον ΑΠΟΕΛ με την ομάδα να σκοράρει 7 φορές και να δέχεται μόλις 2 τέρματα.

Η απόδοση της έχει κάποια σκαμπανεβάσματα καθώς αποτελείται από παρά πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές αλλά η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει την δυναμικότητα του αντίπαλου μας.

Στον πρώτο της φετινό αγώνα νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το αποτέλεσμα την Αναγέννηση Δερύνειας με 1-0 σκοράροντας το μοναδικό της τέρμα με πέναλτι. Για την ΑΕΛ αγωνίστηκαν οι Ρόμο, Ντόσα, Νικολάου, Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο (90+ Νεοφύτου), Ουέλλινγκτον (83’ Αγκουινάλντο), Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου και Σαβανέ (63’ Σάρκι)

Στον δεύτερο τους αγώνα οι κίτρινοι της Λεμεσού νίκησαν εύκολα και πάλι την Δόξα με 3-1 αυτή την φορά. Ο Πάμπος Χριστοδούλου παράταξε την ομάδα του με τους Ρόμο, Ντόσα, Σόουζα (92′ Γεωργιάδης), Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο (70′ Νικολάου), Oυέλιγκτον, Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου, και Σαβανέ (86′ Σάρκι).

Στον τρίτο τους αγώνα είχε και τις πρώτες και μοναδικές – για την ώρα – απώλειες αφού αντιμετώπισαν τον Εθνικό στο «Τσίρειο» στάδιο. Η ΑΕΛ δεν είχε ψηλή απόδοση ενώ ο Εθνικός αμύνθηκε μαζικά καταφέρνοντας να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και μοιραία έμειναν στο 0-0. Στις πρώτες απώλειες αγωνίστηκαν οι Ρόμο, Κυριάκου, Ντόσα, Σιέλης, Σόουζα(85΄ Αρουαμπαρένα), Σαβανέ(80΄ Παπάνκο), Σοάρες, Μπουένο(69΄ Γεωργιάδης), Μέσκα, Ουέλινγκτον, Φορτούνα

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου την επόμενη αγωνιστική, καθώς κέρδισε την Καρμιωτισα με 0-1. Ρόμο, Κυριάκου, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο(63 Γεωργιάδης), Σαβανέ(78΄ Νικολάου), Μέσκα και Ουέλινγκτον(71΄ Αγκινάλντο) ήταν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.

Το γεγονός ότι μπορεί να φτάσει ψηλά η φετινή ΑΕΛ δικαιολογείται από τα όσα έδειξε η ομάδα στον τελευταίο της αγώνα στο Λεμεσιανο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, όπου βρέθηκε να χάνει με 0-1 και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει πανάξια την πολύτιμη για αυτούς νίκη. Για τη μεγάλη ανατροπή συνέβαλαν οι Ρόμο, Αϊρόσα, Ζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Μέσκα, Σοάρες, Νικολάου, Σαβάν, Σόουζα και Ουέλινγκντον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ