Τεράστιος για εμάς, εμβληματικός για την ΑΕΚ

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος αποτελεί μια εξέχουσα προσωπικότητα στην ιστορία της Ανόρθωσης. Για αυτό εξάλλου το όνομα του δόθηκε στο προσωινό μας σπίτι στη Λάρνακα.

Η προσφορά του στην Ανόρθωση δεν περιορίστηκε στην αθλητική δράση, με τον αείμνηστο ήρωα μας να είναι από τους πρωτεργάτες της Γαλανόλευκης θύελλας. Αλλά και στην εθνική δράση, μιας και ήταν ένας από τα πολλά μέλη της Ανόρθωσης, που αγωνίστηκαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 55-59.

Ωστόσο ο Αντώνης Παπαδόπουλος, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία και για την ΑΕΚ. Στα 21 του χρόνια, εντάχθηκε στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής και κατάφερε να διαπρέψει μαζί με την ομάδα στίβου της ΑΕΚ, της οποίας ήταν και αρχηγός. Αξίζει να σημειωθεί πως στους Πανελλήνιους αγώνες του 1953, ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν σημαιοφόρος της προσφυγικής ομάδας!

Παρόλο που θα μπορούσε να παρέμενε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, εντούτοις απεφάσισε να έρθει στην Κύπρο και να υπηρετήσει την Ανόρθωση. Από το 1954 που επανεντάχθηκε στη Μεγάλη Κυρία, ήταν αρχηγός της ομάδας και πάρα πολλές φορές πρωταγωνιστής στους αγώνες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ