Πως πέτυχε το απόλυτο η ΑΕΚ;

Πέμπτη αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος και συνέχεια στα ντέρμπι για τη «Μεγάλη Κυρία» με την πρωτοπόρο και αλάνθαστη ΑEK Λάρνακας. Αντίπαλος μας λοιπόν η ομάδα που τα τελευταία χρόνια έκανε τεράστια βήματα προόδου αφήνοντας πίσω τις πολύ κακές σεζόν και την διαβάθμιση του 2010 και πλέον τις τελευταίες δυο περιόδους διεκδικεί όλα τα τρόπαια χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές της.

Η ομάδα του Εμανολ Ιντιακεθ ξεκίνησε την σεζόν με το 4 Χ 3 κερδίζοντας με την σειρά την Δόξα, την Καρμιώτισσα, τον Απόλλωνα και τον Εθνικό. Εκτός του ότι μετράει το απόλυτο σε βαθμούς έχει και στατιστικά που τρομάζουν. 9 γκολ υπέρ και 0 κατά.

Η απόδοση της δεν είναι τέτοια που αντικατοπτρίζει και τα στατιστικά της αλλά οι αριθμοί μιλάνε και φωνάζουν την φετινή δυναμική των κιτρινοπρασίνων.

Στον πρώτο της φετινό αγώνα για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος… νίκησε εύκολα την Δόξα με 2-0 πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Για την ΑΕΚ σε εκείνο το ματς αγωνίστηκαν οι… Ruben, Truyols, Mojsov, Larena (82’ Boljevic), Acoran, Tomas (70’ Eγγλέζου), Trickovski (76’ Alves), Ortiz, Laban, Χαραλάμπους, Χαραλαμπίδης.

Στον δεύτερο τους αγώνα οι “Λαρνακείς” νίκησαν εύκολα και πάλι την Καρμιώτισα Πολεμιδιών με 3-0 αυτή την φορά. Ο Ιντιάκεθ παρέταξε την ΑΕΚ με τους Μινιό, Καταλά (57΄Μοϊσόφ), Μουρίγιο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τετέ (70′ Ακοράν), Τρισκόφσκι (78΄Τρισκόφσκι) και Άλβες.

Στο τρίτο τους αγώνα είχαν και το πρώτο ντέρμπι αφού αντιμετώπισαν τον Απόλλωνα στο «Τσίρειο». Χωρίς να φορτσάρει και με λίγη δόση τύχης κατάφεραν πήραν το παιχνίδι με 0-1 και άφησαν πίσω τους ένα από τους συνεκδικητες τους για τον τίτλο 8 βαθμούς, μιας και χθες στο ντέρμπι της Λεμεσού η ομάδα του Απόλλωνα έχασε απο την ΑΕΛ με 2-1.

Το 4 Χ3 έγραψε την περασμένη Τετάρτη στο Δασάκι με αντίπαλο τον Εθνικό όπου και τον νίκησε με 0-3 με τέρματα των Μπογιεβιτς, Μοϊσοφ και Χαραλαμπιδη. Η ομάδα του Ιντιάκεθ αγωνίστηκε με τους Ruben, Truyols, Mojsov (86’ Ιωάννου), Acoran (70’ Trickovski), Alves, Βoljevic, Ortiz, Laban (82’ Larena), Εγγλέζου, Χαραλάμπους και Χαραλαμπίδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ