Όταν η λογική πάει περίπατο…

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΚΟΠ, για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian, τότε συνειδητοποιείς ότι η ομοσπονδία το τερμάτισε και έστειλε τη λογική για περίπατο.

Είναι αν μη τι άλλο παράλογο και έξω από κάθε λογική, να διαβάζεις πως η Guardian, χρησιμοποίησε ξαναζεσταμένο τάχα φαγητό για να αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της. Είναι από αυτά που όταν τα διαβάζεις, διερωτάσαι αν αυτός που τα σκέφτηκε και τα έγραψε, έχει επίγνωση της πραγματικότητας.

Ναι, κύριοι στην ομοσπονδία, να προστατεύσετε το προϊόν έναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα θίγει το ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτό να μην εμπαίζει τη  νοημοσύνη μας. Επίσης, η μεγαλύτερη μαγκιά δεν είναι να υπερασπιστείτε και να υπεραμυνθείτε, ωστόσο να λύσετε τα προβλήματα που είναι εκεί και υπάρχουν…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

Είναι προφανές ότι οι εύηχοι τίτλοι με αναφορές σε «βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές» και «διαφθορά στο ποδόσφαιρο» προκαλούν το ενδιαφέρον και αυξάνουν την επισκεψιμότητα, για αυτό και η Αγγλική «Gurdian» τους χρησιμοποιεί σε χθεσινό άρθρο της με ξεκάθαρη πρόθεση να πλήξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται σε γεγονότα που έγιναν πριν από περισσότερα από δύο χρόνια (βομβιστικές επιθέσεις με στόχους περιουσία διαιτητών), επαναφέρει τις καταγγελίες Παναγή (που επίσης έγιναν πριν δύο χρόνια), οι οποίες ουδέποτε στοιχειοθετήθηκαν παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν για δέκα μήνες σε βάθος από την αστυνομία, αναφέρεται σε ανύπαρκτη «τρομοκρατική οργάνωση» και γενικά, σερβίρει ξαναζεσταμένο, άγευστο φαγητό με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Κανείς δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και ουδείς μπορεί να αρνηθεί τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ομοσπονδίας και οι ενέργειες που γίνονται καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους επανειλημμένα και για δικούς τους σκοπούς, προσπαθούν να την πλήξουν.

Για αυτό άλλωστε έχουν παρθεί πρόσφατα σημαντικά μέτρα από την ΚΟΠ τα οποία προνοούν βαρύτατες ποινές σε σχέση με τους φακέλους UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, χωρίς να χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο αποδειχτικό στοιχείο, ούτε καν στοιχειοθέτηση υπόθεσης από την αστυνομία.

Τακτική της ΚΟΠ είναι να μην ασχολείται με παρόμοια δημοσιεύματα, δίνοντας τους περισσότερη αξία από όση πραγματικά έχουν.

Όμως, η χρονική στιγμή που επιλέγηκε για να δημοσιευτεί το πιο πάνω άρθρο, το περιεχόμενο του και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, δημιουργεί εύλογη αμφισβήτηση των προθέσεων της αρθρογράφου, οι οποίες δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Η ΚΟΠ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το θέμα αυτό, δίνοντας του περισσότερη υπόσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ