Ο σημερινός αντίπαλος…

Τέταρτη αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος (τρίτος αγώνας για την Ανόρθωση) και επόμενο εμπόδιο για την «Μεγάλη Κυρία» η νεοφώτιστη ΑΕ Ζακακίου. Η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της και σύμφωνα με τους παράγοντες της θα προσπαθήσει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία με μοναδικό στόχο την παραμονή της και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στον πρώτο της αγώνα στην μεγάλη κατηγορία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ελλαδίτη επιθετικό Πάγκαλο , που πέτυχε και χατ τρικ, κατάφερε να κερδίσει  τον Εθνικό Άχνας με 3-1. Μια καλή παρουσία η οποία έφερε και αρκετά χαμόγελα στους φίλους της για την συνέχεια. Στο παιχνίδι η ΑΕΖ είχε παραταχθεί με τους: Ταουντούλ, Σακελλαρίου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ, Κυριάκου, Αουρέλιο, Σιμονζί, Πάγκαλο, Βιγιαφάνιεζ, Παχίππης και  Κρίστη Ανδρέου.

Στην δεύτερη αγωνιστική οι πράσινοι του Ζακακιού εξήλθαν ισόπαλοι με την εξίσου νεοφώτιστη Καρμιώτισσα με τον αγώνα να τελειώνει στο στείρο 0-0. Οι «μικρές» ομάδες της Λεμεσού ήταν ισοδύναμες στν αγωνιστικό χώρο πραγματοποιώντας εκατέρωθεν ελάχιστες φάσεις και έτσι η ισοπαλία – που ήταν αναπόφευκτη – χαρακτηρίστηκε ως δίκαιο αποτέλεσμα. Στον αγώνα αυτό ο κ. Μαρτίδης παρέταξε την ομάδα του με τους : Ταουντούλ, Σακελλαρίου, Τζιμοτζί, Αουρέλιο, Παχίπης (57΄ Πιτταράς), Κυριάκου, Πάγκαλος, Μαμμίδης, Ανδρέου (57΄ Σάσι), Ντο Σάντος (84΄ Κρασσάς) και Οζίας.

Στον τρίτο αγώνα, αγωνιστήκαν με τον Απόλλωνα για πρώτη φορά στο Παφιακό που τούδε και στο εξής θα είναι η έδρα της ομάδας για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου… Σε αυτό τον αγώνα η ΑΕ Ζακακιου «φανέρωσε»  τις αμυντικές της αδυναμίες ενώ δεν έγινε και σχεδόν καθόλου απειλητική με τον Απόλλωνα να την κερδίζει εύκολα με 0-4.

Αξιοσημείωτο από αυτόν τον αγώνα καταγράφηκε το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΖ ανακόπηκαν δέκα φορές ως οφσάιντ. Πραγματικά απίστευτο στατιστικό και κάτι που σπάνια βλέπουμε σε αγώνα. Ο Νικόλας Μαρτίδης παρέταξε τους : Ταουντούλ, Οζίας, Μαμμίδης, Σακελλαρίου, Κυριάκου, Τζιμόντζι (55′ Κρασάς), Αουρέλιο, Ντο Σάντος (81′ Ντι Φράγκο), Παχίπης (61′ Σολωμού), Πάγκαλο και Αντρέου.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξε η νεοφώτιστη ομάδα στους τρεις πρώτους της αγώνες φαίνεται πως θα  παλέψει για την αποφυγή της διαβάθμισης. Δύσκολο το έργο της αλλά αν συνεχίσει να είναι δυνατό σύνολο και με τον πολύ καλό της επιθετικό Πάγκαλο ίσως στο τέλος καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της που αρχικά έμοιαζε ως όνειρο θερινής νυχτός.

Μεγαλύτερη απειλή για την Ανόρθωση θα είναι ο εξ Ελλάδος επιθετικός Κώστας Πάγκαλος ο οποίος είναι και ο μοναδικός σκόρερ της ομάδας μέχρι στιγμής αλλά και μαζί με τον Ματ Ντάρμπισιρ οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.

Κανείς ποδοσφαιριστής της αυριανού μας αντιπάλου δεν κουβαλά κάποια τιμωρία έτσι η αποστολή της ομάδας θα είναι πλήρης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ