Έχουμε προηγούμενα…

Ανόρθωση και ΑΕΚ, βρέθηκαν στο παρελθόν ακόμη πέντε φορές αντιμέτωπες σε φιλικές αναμετρήσεις. Η Ανόρθωση μετράει δύο νίκες, με τις άλλες τρεις αναμετρήσεις να λήγουν υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Πρώτη φορά ήταν τον Ιούνιο του 1974, με την Ανόρθωση να χάνει από την Α.Ε.Κ με 4-1 στο γήπεδο του ΑΣΙΛ στη Λύση. Το μοναδικό τέρμα της Ανόρθωσης πέτυχε ο Τζωρτζ Λήαρ στο 28’ της αναμέτρησης.

Η δεύτερη φορά ήταν μετά από 20 χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1994. Η συμφωνία στα πλαίσια της μεταγραφής του Τιμούρ Κετσπάγια, προνοούσε και μία φιλική αναμέτρηση. Με αυτή να διεξάγεται στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και την Ανόρθωση να χάνει με 2-4.

frousos

Στις 29 Αυγούστου 2004, ανήμερα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Ανόρθωση θα έδινε το τρίτο της φιλικό απέναντι σε ελληνικές ομάδες, καθώς προηγουμένως είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Η Ανόρθωση δεν πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, όπως στα δύο προηγούμενα φιλικά και ως εκ τούτου θα γνωρίσει την ήττα με 0-4.

laborde-aek

Το 2011 χρονολογείται το τελευταίο φιλικό επί Κυπριακού εδάφους μεταξύ στις δύο προσφυγικές ομάδες, ήταν στις 9 Αυγούστου 2011, στα πλαίσια των φιλικών αναμετρήσεων που έδινε η Ανόρθωση για τους εορτασμούς των εκατοντάχρονων. Με την ατμόσφαιρα φορτισμένη, λόγω και του αποκλεισμού από την Ραμποντίσκι Σκοπίων, η Ανόρθωση κέρδισε την αποδεκατισμένη λόγω απουσιών ΑΕΚ με 3-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Εμίλ Αγγέλοφ στο 7′ και στο 20′, ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Μάρκος Μιχαήλ στο 79′.

ntino2

Η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν πέρσι στις 2 Αυγούστου στην Πολωνία, εκεί όπου αμφότερες διεξήγαγαν την προετοιμασία τους.

Νικήτρια ήταν η Ανόρθωση με 2-1, με την ομάδα μας να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, να προηγείται με ωραίο τέρμα του Μακρή στο 32′, ενώ ο Ντλοβού με πέναλτι σημείωσε το 2-0 στο 50′, με τους «κιτρινόμαυρους» να μειώνουν στο 82′.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ