Σαν σήμερα: Επεισόδια, τραμπουκισμοί και καραγκιοζιλίκια αυτοί, την πρόκριση εμείς! (το χρονικό, φώτο & βίντεο)

Μια ιστορική επέτειος σήμερα 27/08 για την Ανόρθωση, η οποία δυστυχώς δεν φέρνει στο μυαλό μόνο θετικές θύμησες.

Σαν σήμερα πριν 8 χρόνια, η Ανόρθωση υλοποιούσε το όνειρο αρκετών χρόνων, πέταξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό του Πειραιά και γινόταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που έμπαινε σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με μια μορφή διοργάνωσης σαφώς πιο δύσκολη από τη σημερινή, δίχως φρου-φρου και αρώματα με γκρουπ πρωταθλητών και μη πρωταθλητών. Αυτό που όλοι θεωρούν όνειρο, η Ανόρθωση υπό τις οδηγίες  του Κετσπάγια το είχε κάνει πραγματικότητα.

Σε ένα εχθρικό κοινό, μπορεί και πιο εχθρικό από αυτό που συνάντησαν στην Τραπεζούντα λίγα χρόνια προηγουμένως, η Ανόρθωση ύψωσε το ανάστημα της, δεν λύγισε από την κόλαση που πήγαν να δημιουργήσουν οι Πειραιώτες και πήρε πανάξια μια τεράστια πρόκριση.

Το pre-game μενού της αναμέτρησης περιλάμβανε από όλα, ντου στην αποστολή στην Αττική οδό, με μηχανάκια, πετροβολισμό και ύβρεις!

olympiakos-anorthosis-2008-001

Το… παιχνίδι του επαναληπτικού, ξεκίνησε από την άφιξη της ομάδας στην Αθήνα. Και με ύπουλο τρόπο, σαν γροθιά κάτω από τη μέση, αφού μερικοί φίλοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να κάνουν πόλεμο νεύρων στην αποστολή των κυανόλευκων.

Γύρω στα 20 μηχανάκια με επιβαίνοντες φίλους των ερυθρόλευκων, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το λεωφορείο σε σημείο στην Αττική οδό και με βρισιές, αλλά και διάφορες άσεμνες χειρονομίες προσπάθησαν να σπείρουν τον πανικό στους παίκτες της “Μεγάλης Κυρίας”.

Η αστυνομική δύναμη που συνόδευε την Ανόρθωση αποδείχθηκε ανεπαρκής για τέτοια επικίνδυνη -τελικά- αποστολή, γεγονός που την ανάγκασε να… καλέσει ενισχύσεις, για να δοθεί λύση στο όλο συμβάν. Ακολούθως διμοιρία των ΜΑΤ συνόδευσε το “μπλε” πούλμαν στο ξενοδοχείο “Metropolitan”… με τον τότε εκπρόσωπο τύπου της Ανόρθωης Αλέξανδρο Αλεξάνδρου να δηλώνει πως “Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε στην Τουρκία. Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε το περιστατικό στην UEFA

olympiakos-anorthosis-2008-002

Στη διάσκεψη τύπου την παράσταση έκλεψε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος με αφοπλιστικό τρόπο δήλωσε πως ήθελε όσο τίποτα άλλο να αγωνιστεί, γιατί αυτά τα παιχνίδια τον φτιάχνουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κετσπάγια πριν το παιχνίδι:

Μπορεί να κερδίσαμε με 3-0 στο πρώτο ματς, όμως μπροστά μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο επαναληπτικό. Έχουμε πάρει ένα αποτέλεσμα που ομολογουμένως είναι καλό, αλλά θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε πολύ αν θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση. Θα ήθελα να παίξω σε αυτό το παιχνίδι. Όταν σταματάς το ποδόσφαιρο, λυπάσαι που δεν μπορείς να παίξεις σε παιχνίδια όπως αυτό“.

Και συνέχισε: “Θέλω αυτοί που θα αγωνιστούν στο γήπεδο να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν αυτό που μέχρι πρότινος εθεωρείτο πως είναι ένα απατηλό όνειρο. Είμαστε κοντά στην επίτευξη του στόχου μας αλλά το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια“.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Παντέλη ο οποίος εστίασε την προσοχή του στην αντιμετώπιση από μεγάλη μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, όμως εμείς καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το Καραϊσκάκη είναι καυτή έδρα, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε την πρόκριση. Πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι δημιούργησαν ένα κλίμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σχετικά με εμάς. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, και από εκεί και πέρα ο καλύτερος ας πάρει την πρόκριση. Η υποδοχή που είχαμε δεν ήταν και η καλύτερη. Χρειαστήκαμε αστυνομική συνοδεία και πολύ χρόνο, προκειμένου να φτάσουμε στον προορισμό μας“.

Οι προκλήσεις δεν είχαν τελειωμό, καθώς και κατά τη μεταφορά των οπαδών στο γήπεδο, με την έξοδο από το μετρό τους περίμενε υποδοχή από τους φίλους του Ολυμπιακού. Το σκηνικό θύμιζε και ήταν μια νέα Ριζούπολη, για αυτό ήμασταν προετοιμασμένοι και αυτό βρήκαμε.

Στα του παιχνιδιού αυτά δεν λύγισαν τους μάγκες του Κετσπάγια, τους «αλήτες » με τα μπλε, που μπήκαν φουριόζοι μέσα στο Καραϊσκάκη για να πάρουν την πρόκριση, αφήνοντας εμβρόντητους 30 χιλιάδες γαύρους και εκστασιασμένους του 1557 πιστούς που ακολούθησαν την ομάδα.

olympiakos-anorthosis-2008-003

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Ανόρθωση, που παρά τις προβλέψεις που ήθελαν τον ΟΣΦΠ να ξεκινάει δυνατά και την απουσία του Σκοπελίτη, οι «κυανόλευκοι» εξέπληξαν τους πάντες παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου μέσα στο Φαληρικό στάδιο.

Το γκολ του Μπελούτσι στο 53’ δεν ήταν ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα, η Ανόρθωση δεν τα έχασε και με τεράστια ψυχραιμία διαχειρίστηκε το προβάδισμα πρόκρισης.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε κόσμο, ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία να πανηγυρίζουν την επική πρόκριση, που όμοια της δεν θα υπάρξει ποτέ άλλοτε.

olympiakos-anorthosis-2008-004

Ανόρθωση: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κωνσταντίνου,Κατσαβάκης, Λεϊβακαμπέσι, Δέλλας, Ντοπρασίνοβιτς, Μπαρτόν (58’ Σάβιο), Λαμπάν, Πάολο Κόστα (73’Νικολάου), Σόσιν.

Ολυμπιακός:Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Άντζας (69’ Πατσατσόγλου), Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ντουντού (46’ Μήτρογλου), Λέτο (63’ Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι, Μπελούτσι, Κοβάσεβιτς.

Γήπεδο:«Γ. Καραϊσκάκης», Σκόρερ:Μπελούτσι 53’,

Κίτρινες: Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο, Λεονάρντο / Μπαρτόν, Ντομπρασίνοβιτς, Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανός) Θεατές:30.000

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ