Η πρώτη αποτυχημένη…(βίντεο)

Είκοσι συν ένα χρόνια πίσω, πάει η μηχανή του χρόνου σήμερα, και συγκεκριμένα στο μακρινό 1995. Η Ανόρθωση πανηγύριζε το πρώτο πρωτάθλημα μετά την προσφυγιά, με το ντελίριο ενθουσιασμού να μην έχει κοπάσει.

Στα διοικητικά, αν και είχε δηλώσει πως θα φύγει, τελικά ο Κίκης Κωνσταντίνου είχε μείνει, ενώ τον υπηρεσιακό Ιορδάνωφ στον πάγκο, αντικατέστησε ο συμπατριώτης του Γκεόργκι Βασίλιεφ. Στους ξένους είχαν φύγει οι Σάπουριτς, Τολμπά και Νίκολιτς, για να έρθουν οι Τοντόροφ, Κυριάκοφ και Ιγνάτοφ.

Σε μια διαφορετική δομή διοργάνωσης, από ότι οι σημερινές, η Ανόρθωση για πρώτη φορά στην ιστορία κυπριακής ομάδας, δήλωνε απερίφραστα και δίχως φόβο, πως ο στόχος ήταν η είσοδος στο σχετικά νεοσύστατο Champions League. Απέναντι μας όμως, ήταν η πανίσχυρη Rangers των εκατομμυρίων, με ποδοσφαιριστές όπως οι Λάουντρουπ, Χέιτλι, Γκιούρι και φυσικά ο εκκεντρικός μα παικταράς Γκάσκοϊν.

Το πρώτο παιχνίδι στη Γλασκόβη μας έδινε σημαντικές ελπίδες πρόκρισης, μιας και η ήττα με 1-0, κάθε άλλο παρά έσβηνε τα όνειρα για διάκριση.

Παρακάτω το ρεπορτάζ του αγώνα, όπως δημοσιεύεται στο βιβλίο 40 χρόνια  Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη του Γιώργου Στεφανίδη.

Σ’ένα κατάμεστο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από τη Rangers και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Η Ανόρθωση έπαιξε και πάλι πολύ καλύτερα και η Rangers ίδρωσε πολύ μέχρι να εξασφαλίσει την ισοπαλία που της έδινε την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν να φοβάται η μια την άλλη και στο 20’ δημιουργήθηκε η πρώτη ευκαιρία όταν ο Παναγιώτου απέκρουσε σταθερά σουτ του Μίλερ. Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης απέκρουσε κεφαλιά του Γκαφ. Στο 29’ η Ανόρθωση έφθασε κοντά στο γκολ όταν δυνατό σουτ του Ασσιώτη απέκρουσε με τα πόδια ο Γκόραμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Rangersστο 54’ βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν ο Μίλερ σε τετ α τετ με τον Παναγιώτου, πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, ο οποίος και απέκρουσε σωτήρια.

Στο 74’ σημειώθηκε η τελευταία φάση του αγώνα όταν έγινε γυριστό σουτ του Ιγνάτοφ, ο Γκόραμ την τελευταία στιγμή έσωσε τη Rangers από βέβαιο γκολ και ενώ ο κόσμος είχε φωνάξει γκολ. Έτσι η Ανόρθωση πλησίασε στο όνειρο αλλά έχασε τη διπλή μάχη.

Ανόρθωση : Ν.Παναγιώτου, Α.Παναγιώτου Ανδρέου, Καστάνας, Παναγή, Κιριάκοφ, Ασσιώτης (Πούνας), Σταύρου, Τοντοροφ, Γκογκιτς, Ιγνάτοφ(Θωμά)

Και εδώ το βίντεο της αναμέτρησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ