Μετά και την πώληση του Μακρή στη Γουόλσολ, η ανάγκη για ενίσχυση του κυπριακού στοιχείου στην ομάδα, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.
Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, ως ποδοσφαιριστή που μπορεί να θεωρηθεί εντεκαδάτος, είναι μόνο ο Γιώργος Οικονομίδης, με τον «Γιο-Γιο» να αποτελεί φετινό μεταγραφικό απόκτημα. Από εκεί και πέρα, είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, εάν ο Γιαν Κόπριβετς κάνει εμφανίσεις ίδιες με εκείνες στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς.
Στην πρώτη ομάδα ανέβηκε φέτος και ο Μάριος Νικολάου, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή αν και μέσος, κατά τα φιλικά της προετοιμασίας αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, κερδίζοντας μάλιστα της εντυπώσεις. Επιπρόσθετα, ένας άλλος ποδοσφαιριστής που πήρε αρκετό χρόνο στην Πολωνία και υπολογίζεται, είναι ο Πάμπος Αριστοτέλους που αποκτήθηκε από την ΠΑΕΕΚ. Ας μην ξεχνάμε και τον Φύτο Κυριάκου, ο οποίος η φετινή θα είναι η τρίτη του χρονιά στην Ανόρθωση και φιλοδοξεί να κάνει το ξεπέταγμα του, μιας και σε λίγους μήνες αναμένεται να απολυθεί από την Εθνική Φρουρά.
Όπως έχουν τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε Κύπριοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, που ακολούθησαν την ομάδα και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο αριθμός αυτός πρέπει να ανεβεί στους 10, όπως προνοεί η προκήρυξη. Η προαγωγή ποδοσφαιριστών από τη δεύτερη ομάδα θεωρείται δεδομένη, ωστόσο ο Αλμπέρτο Μπενίτο προσανατολίζεται να κινηθεί και στην εγχώρια αγορά, προκειμένου να βρει ποδοσφαιριστές που να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ανόρθωσης.
Όπως είναι αυτή τη στιγμή το διαμορφωμένο το ρόστερ, ανάγκες προκύπτουν σε όλες τις γραμμές. Στην άμυνα, η προσθήκη ενός ακόμη αμυντικού που μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά, δίνει το απαραίτητο βάθος. Στη μεσαία γραμμή, χρειάζεται ποδοσφαιριστής με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ζοάο και τον Πελέ, ενώ η ομάδα χρειάζεται και ένα ποδοσφαιριστή να ξεκουράζει τον Ράγιος. Παράλληλα στην επίθεση, υπάρχουν κενά και στις θέσεις.