Αποκωδικοποιώντας το ρόστερ (Οι θέσεις και όλα όσα έδειξε ο Πούτσε)

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και με τα φιλικά προετοιμασίας να έχουν ολοκληρωθεί, θα προχωρήσουμε σε μια ανασκόπηση για τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και σε ποιες θέσεις.

Τερματοφύλακας

koprivec

Στη θέση του τερματοφύλακα, αγωνίστηκε ο Γιαν Κόπριβετς με τον νεοαποκτηθέντα Γιώργο Παπαδόπουλο. Η Ανόρθωση χρειάζεται και τρίτο τερματοφύλακα, με τον Μπενίτο να είναι στο ψάξιμο.

Δεξιός οπισθοφύλακας

gabriel-oikonomidis

Εδώ την πρωτοκαθεδρία την έχει ο Γκάμπριελ που λογίζεται ως ο βασικός για τη θέση. Ωστόσο, λεπτά συμμετοχής στη θέση πήρε και ο Καλντερόν, που φαίνεται να είναι ένας τζόκερ στα χέρια του Πούτσε. Επίσης λεπτά ως δεξιός οπισθοφύλακας πήρε και ο Αριστοτέλους

Αριστερός οπισθοφύλακας

guillherme

Ο Γκιγιέρμε είναι ο ποδοσφαιριστής που είναι πρώτος στις επιλογές του Πούτσε, με τον Βραζιλιάνο να δείχνει καλά στοιχεία στα φιλικά. Στο φιλικό με τη Δόξα, χρόνο συμμετοχής πήρε ο Ρίος Ρέινα ενώ στο πρόσφατο φιλικό με την Ομόνοια Αραδίππου, αγωνίστηκε ο Λουίς Μπένετ. Επίσης λεπτά συμμετοχής πήραν και ο Μάριος Νικολάου και ο Μίλαν Σάβιτς.

Κεντρικοί αμυντικοί

aguilar

Μια πονεμένη ιστορία για τη φετινή προετοιμασία το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Λέιβα τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό με τον Άρη, για να επιστρέψει 1 και κάτι μήνα αργότερα με την Αραδίππου. Ο Ερέρο που αποκτήθηκε στις πρώτες μέρες στην Πολωνία, αγωνίστηκε στο φιλικό με την Χάποελ ακολούθως αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και επέστρεψε στα δύο φιλικά με Δόξα και Αραδίππου. Ως εκ τούτου, στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, βασικός για τη θέση ήταν ο Καλντερόν, με τον έμπειρο Ισπανό να προσπαθεί από την εμπειρία του να καλύψει τη θέση. Αρκετό χρόνο συμμετοχής, πήρε και ο Μίλαν Σάβιτς. Τις εντυπώσεις πως μπορεί να δώσει λύσεις από τη φετινή χρονιά, έκλεψε ο Μάριος Νικολάου που αγωνίστηκε σε όλα τα φιλικά στην Πολωνία αλλά και στο πρόσφατο με την Ομόνοια Αραδίππου.

Αμυντικά χαφ

joao

Αρκετούς πειραματισμούς είχαμε και για τις δύο θέσεις των αμυντικών μέσων, με τον Πούτσε να δοκιμάζει πολλά πρόσωπα. Ο Ζοάο Βίκτορ αν και μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, ήταν το πρόσωπό που αγωνίστηκε περισσότερο ως ανασταλτικός χαφ. Ο Γιώργος Οικονομίδης, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τρεξίματα και έδειξε να διεκδικεί με αξιώσεις θέσεις στην εντεκάδα. Ο Πελέ αν και αρχικά δεν υπολογίζοταν, στα τελευταία δύο φιλικά πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής, με τον Πορτογάλο να δίνει τα δικά του στοιχεία στο παιχνίδι μας. Επίσης στη θέση εδώ αγωνίστηκε και ο Κρέσπο, με τον Ισπανό να προσπαθεί να γίνει ο άνθρωπος που θα δέσει την άμυνα με την επίθεση, δίχως όμως να ικανοποιήσει. Λύσεις στη μεσαία γραμμή, φαίνεται να μπορεί να δώσει και ο Αριστοτέλους, που τόσο τα φιλικά της Πολωνίας, όσο και στα δύο τελευταία επί Κυπριακού εδάφους, αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή για σημαντικό χρονικό διάστημα. Λιγοστά λέπτα συμμετοχής, πήρε και ο Μπένετ. Επίσης για ένα ημίχρονο, αγωνίστηκε και ο Ινιάγκι Καλντερόν.

Επιτελικός μέσος

ruben-rayos

Εάν είναι υγιής ο Ρούμπεν Ράγιος, δύσκολα θα απειληθεί για τη θέση αυτή, με τον Ισπανό σταρ της ομάδας μας, να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Σημαντικό χρόνο συμμετοχής, πήρε και ο Κρέσπο τόσο πριν την έλευση Ράγιος αλλά και μετά την έλευση του. Ελάχιστο χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ρίος Ρέινα.

Ακραίοι επιθετικοί

reina2

Άλλη μια πονεμένη ιστορία οι ακραίοι επιθετικοί στο φετινό ρόστερ. Οι μοναδικοί που υπήρχαν με την έναρξη της προετοιμασίας, ήταν οι Ρέινα και Κυριάκου, όπως επίσης και ο Μακρής που έδινε λύσεις αλλά δεν μένει πια εδώ. Στην πορεία αποκτήθηκε και ο Καλό, με την ελπίδα να δώσει στην Ανόρθωση, τις διεισδύσεις και τα γκολ από τα άκρα που τόσο της έλειψαν τα τελευταία χρόνια. Στα άκρα αγωνίστηκε στα πρώτα φιλικά του με τη φανέλα της Ανόρθωσης και ο Ρούμπεν Ράγιος. Λίγα λεπτά συμμετοχής πήρε και ο Αριστοτέλους, ενώ ο Θεοδώρου ο οποίος ήταν υπο δοκιμή δεν ικανοποίησε και επέστρεψε πίσω στην Αραδίππου. Λίγο χρόνο πήρε και ο Καλλενός, που πρόλαβε να σημειώσει και ένα τέρμα στο ματς με την ΠΑΕΕΚ.

Επιθετικός κορυφής

isma3

Ο ανανεωμένος Ίσμαηλ Γκονσάλβες, ήταν ο ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε όλα τα φιλικά στη θέση του σεντερ φορ. Για λίγα λεπτά αγωνίστηκε και ο Καλό, αλλά και ο Ράγιος. Πλέον με την απόκτηση του Καμπρέρα, οι δύο κεντρικοί επιθετικοί στο ρόστερ θα είναι ο Αϊράμ με τον Ίσμα, με όλους τους άλλους απλά να αποτελούν λύσεις ανάγκης ή τακτικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ