Home ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αϊράμ Καμπρέρα για τη θέση του επιθετικού (βίντεο)

Αϊράμ Καμπρέρα για τη θέση του επιθετικού (βίντεο)

0
Αϊράμ Καμπρέρα για τη θέση του επιθετικού (βίντεο)

Ο  Αϊραμ Λόπεζ Καμπρέρα ο οποίος την περσινή χρονιά με 16 γκολ ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ στην Ekstraklasa Πολωνίας, φέρεται να είναι ο εκλεκτός για τη θέση του επιθετικού σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com.cy.

Πρόκειται για 28χρονο επιθετικό, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1987 στo Πουέρτο Ντε Λα Κρούζ της Ισπανίας και την χρονιά που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Κορόνα Πολωνίας, ομάδα που τερμάτισε στην 12η θέση στην χώρα.

Η καριέρα του

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Τενερίφη Β όπου την τριετία 2007-2010 και σε 74 συμμετοχές σημείωσε 51 γκολ, με πέρασμα από την Λαγκούνα την σεζόν 2008-2009 ως δανεικός όπου σημείωσε σε 38 συμμετοχές 17 γκολ.

Η επόμενη διετία (2010-2012) τον βρήκε στην Βιγιαρεάλ Β στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν όπου μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 και σε 48 παιχνίδια σημείωσε 8 γκολ. Το υπόλοιπο της σεζόν τον βρήκε να υπογράφει την υστάτη στην Κόρδοβα με την οποία κατέγραψε 19 συμμετοχές και 3 γκολ.

Η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 ήταν η χειρότερη από πλευράς σκοραρίσματος για τον ποδοσφαιριστή αφού είχε αποτυχημένο πέρασμα από την Νουμάνθια με 12 συμμετοχές χωρίς γκολ και στο δεύτερο εξάμηνο στην Λούγκο με 18 συμμετοχές και 3 γκολ τα οποία πέτυχε σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Χερέζ.

Παρόλα αυτά, ο Αϊράμ την διετία 2013-2015 φόρεσε την φανέλα της Κάντιθ με την οποία πραγματοποίησε 65 συμμετοχές σκοράροντας 35 γκολ. Εμφανίσεις που κρίθηκαν ικανές για να τον οδηγήσουν για πρώτη φορά στην καριέρα του και σε ηλικία 26 ετών, σε πρωτάθλημα εκτός Ισπανίας και στην Ekstraklasa Πολωνίας. Εκεί ο ποδοσφαιριστής φόρεσε την φανέλα της Κορόνα με την οποία αγωνίστηκε σε 2241 λεπτά, μετρώντας 28 συμμετοχές (οι 25 ως βασικός) και σκοράροντας 16γκολ εκ των οποίων τα 4 με πέναλτι.

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Πρόκειται για αριστεροπόδαρο επιθετικό με χαμηλό κέντρο βάρους ο οποίος είναι μέσα στις φάσεις στο σωστό τάιμινγκ και αρκετά από τα γκολ που σημείωσε τα πέτυχε με το κεφάλι. Είναι τεχνίτης ποδοσφαιριστής και έχει τα στοιχεία εκείνα που προσομοιάζουν με δυο γνώριμους ποδοσφαιριστές μας, τον Άλβες και Πίεχ που αγωνίζονται σε ΑΕΚ και Απόλλωνα αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι είναι ύψους 180 εκατοστά δεν είναι ο γρήγορος επιθετικός αλλά είναι καλός χειριστής της μπάλας κάτι που τον βοηθά στην επίτευξη των γκολ.

Άργησε να πάρει προς

Μέχρι και τον Δεκέμβρη ο ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει μόλις 4 γκολ, κόντρα σε Σλάσκ και Γκόρνικ τα οποία έδωσαν αμφότερες νίκες με 0-1 αντίστοιχα αλλά και 2 γκολ κόντρα στην Κρακοβία στο 2-2 εκτός έδρας της Κορόνα. Σε αυτό φυσικά συνέτεινε και το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής, μετακόμισε στη ομάδα του τον Σεπτέμβριο.

Η διακοπή όμως στην Πολωνία για την περίοδο του χειμώνα ευνόησε πολύ τον Ισπανό που σκόραρε στην συνέχεια 12 γκολ. Συγκεκριμένα σκόραρε κατά των Pogoń Szczecin, Lechia Gdańsk, Górnik Łęczna, Wisła Kraków, Śląsk Wrocław (2), Piast Gliwice, Śląsk Wrocław, Górnik Łęczna και Wisła Kraków για τον όμιλο διαβάθμισης της περιόδου.