Αυτός είναι ο Νιγηριανός – Shehu Abdullahi (στοιχεία – βίντεο)

Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση φαίνεται να προχωρά η Ανόρθωση φέρνοντας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», σύμφωνα με πληροφορίες από το protathlima.com, τον εν ενεργεία διεθνή Νιγηριανό μέσο Αμπντουλάχι Σιεχου.

Ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από μια πολύ γεμάτη σεζόν αφού ήταν βασικός στην Μαδέιρα Πορτογαλίας και στέλεχος της ολυμπιακής ομάδας της εθνικής Νιγηρίας στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Ρίο.

Ο Σιεχού γεννήθηκε στις 12 Mαρτίου 1993 στην πολιτεία Κανο της Νιγηρίας. Είναι ύψους 181 εκατοστά και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Plateau United. Το Ιανουάριο του 2012 και σε ηλικία μόλις 19 ετών μεταγράφηκε στην Kano Pillars ομάδα της γενέτειρας του εκεί παρέμεινε για ενάμιση χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2014 οπόταν και έκανε το πρώτο του εκτός συνόρων άλμα για την Al-Qadisiya του Κουβέιτ προπονητής της οποίας ήταν ο Αντόνιο Πούτσε.

Εκτός της Αφρικανικής Ηπείρου βρέθηκε το καλοκαίρι τοy 2015 υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με την Πορτογαλική Μαδέιρα. Στην Primeira Liga, ο Σιεχού καταγράφει μια γεμάτη σεζόν συμπληρώνοντας 2282 αγωνιστικά λεπτά σε 28 συμμετοχές σκοράροντας ένα γκολ στο 3-0 κόντρα στην Νασιονάλ όμως η ομάδα του διαβαθμίζεται στην δεύτερη κατηγορία.

Παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής παίρνει το «εισιτήριο» για την ολυμπιακή ομάδα του Ρίο με την οποία αγωνίζεται σε επτά παιχνίδια με το τελευταίο να πραγματοποιείται το περασμένο Σαββάτο. Παράλληλα, παίρνει κλήση και στην εθνική ανδρών της χώρας για τα φιλικά με Λουξεμβούργο και Μάλι με τον Σιεχού να είναι βασικός.

Πολυθεσίτης
Πέραν από την θέση του κεντρικού μέσου για την οποία έρχεται να καλύψει στην Ανόρθωση, μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός αμυντικός κάτι που δίνει έξτρα λύσεις στα χέρια του Αντόνιο Πούτσε. Στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους στην Ολυμπιάδα αγωνίστηκε μάλιστα ως κεντρικός αμυντικός. Ένας ποδοσφαιριστής με σχετικά καλή κατάρτιση, καλά τρεξίματα και γερά πνευμόνια χωρίς όμως να πατά συχνά στην αντίπαλη περιοχή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το μοναδικό του γκολ στην Πορτογαλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ