ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Όλα τα βίντεο για το έπος της Τραπεζούντας

Δεν χορταίνουμε να τα βλέπουμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι τα βιώσαμε τα νοσταλγούμε και τα βλέπουμε. Είτε είναι τη μέρα της επετείου, είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου. Είναι στιγμές που μείνανε ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό, είναι μνήμες που μένουνε αναλλοίωτες στο χρόνο.
Μέσα από το αρχείο μας, καταφέραμε και βρήκαμε αρκετά βίντεο από την επική και μοναδική πρόκριση της Ανόρθωσης επί της Trabznospor.

Για αρχή τα στιγμιότυπα από την νίκη που μας έδωσε το προβάδισμα για την πρόκριση, το βράδυ της 26ης Ιουλίου 2005.

Όλα όσα έκαναν οι Τούρκοι, στην αποστολή της Ανόρθωσης και της υποδοχής που έτυχε…

Όλο το χρονικό του θριάμβου, όπως αυτό παρουσιάστηκε μέσω του δελτίου του ΡΙΚ, από το παιχνίδι στη Λευκωσία, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στην Τουρκία.

Η αξέχαστη «καρατιά» του Ξενίδη, ο οποίος οριζοντιώθηκε για να γλυτώσει την ομάδα μας από σίγουρο τέρμα. Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, ήταν κάτι το μοναδικό που ενδεχομένως να μην συνέβη ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Η φάση με τον Γιώργαρο, μιλάει από μόνη της…

Η διαδρομή παράδεισος – κόλαση – παράδεισμος, διήρκεσε όσο χρόνο χρειάστηκε ο Αυστριακός βοηθός, να σηκώσει το σημαιάκι και να ακυρώσει ως offside, το γκολ της Τrabzonspor. Μια επική φάση, που ανέβασε την ηδονή της πρόκρισης στον υπέρτατο βαθμό.

Η επεισοδιακή αναχώρηση, των οπαδών της ομάδας μας που βρέθηκαν στο Χουσεϊν Αβνί Ακέρ, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν άρον άρον, προκειμένου να γλυτώσουν από το μαινόμενο πλήθος, που δεν χώνεψε με τίποτα τον αποκλεισμό.

Οι πανηγυρισμοί των φίλων και οπαδών της Ανόρθωσης, μέσα στο αεροδρόμιο, οι οποίοι γλέντησαν την πρόκριση εκεί αφού στο γήπεδο δεν ήταν εφικτό.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, έκανε χιλιάδες κόσμου να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν την πρόκριση της Ανόρθωσης, με τη ψυχή τους. Με το γλέντι να κορυφώνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου έφθασαν οι θριαμβευτές.

Ο θρίαμβος της Ανόρθωσης, αποτέλεσε πρώτο θέμα και στα δελτία ειδήσεων. Βίντεο όπως παρουσιάστηκε στο δελτίο του ΡΙΚ την επομένη μέρα της επικής πρόκρισης.

Τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Οι θριαμβευτές έτυχαν ηρωϊκής υποδοχής, με χιλιάδες κόσμου να περιμένουν για να αποθεώσουν τον Τιμούρ και τους ποδοσφαιριστές του. Δηλώσεις των Τιμούρ Κετσπάγια, Νίκου Νικολάου, Αντώνη Γιωργαλλίδη, Λούκα Λουκά και του προέδρου Ανδρέα Παντελή.

Τέλος από τη συλλογή δεν μπορούσε να λείπει, το ντοκυμαντέρ Στιγμές ζωής, που γυρίστηκε λίγα χρόνια αργότερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ