Στοιχεία του ποδοσφαιριστή Χεσούς Μαρία Ερέρο

Το 10ο εφετινό απόκτημα γνωρίζει από το απόγευμα της Τρίτης ο κόσμος της Ανόρθωσης. Mετά τους Σάβιτς, Κρέσπο, Γκιγιέρμε, Ακουιλάρ, Οικονομίδη, Ρίος, Παπαδόπουλο, Καλντερόν και Ράγιος, φιρμάνι από την επίσημη Ανόρθωση εκδόθηκε από την Πολωνία για τον Χεσους Μαρία Ερέρο.

Ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 26/02/1984 στην Σαραγόσα, και είναι 32 ετών. Είναι ύψους 183 εκατοστών και αγωνίζεται στην θέση κεντρικού αμυντικού ενώ μπορεί να δώσεις λύσεις και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ολόκληρη την καριέρα του, την πέρασε εντός συνόρων  ενώ μεγάλο μέρος της το «σπατάλησε» σε γήπεδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν  αλλά και κάποια από αυτά στην περίφημη Πριμέρα όντας ποδοσφαιριστής της γενέτειράς του Σαραγόσα.

Ρεάλ Σαραγόσα:
Στην τοπική ομάδα, ο Ερέρο γνώρισε την καταξίωση μιας και αγωνίστηκε με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας στην Πριμέρα Ντιβιζιον για τρία συναπτά έτη και το τέταρτο στην Σεγούντα όταν η ομάδα του διαβαθμίστηκε. Με την Σαραγόσα ο ποδοσφαιριστής κατέγραψε 49 συμμετοχές στο πρωτάθλημα –25 στην Πριμέρα και άλλες 24 στην Σεγούντα– ενώ σημαντικότερη του στιγμή ο τελικός στο Copa Del Rey, στο κύπελλο του βασιλιά δηλαδή, στο μακρινό 2005-2006 όταν και στον τελικό της 12ης Απριλίου 2006 όταν έχασε με 4-1 και συνάμα τον τίτλο. Προηγουμένως όμως η ομάδα του Ερέρο με προπονητή τον γνωστό Κάρλο Μουνιόζ, είχε αποκλείσει την Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του θεσμού κερδίζοντας την εντός έδρας με το εκκωφαντικό 6-1 και χάνοντας με 0-4 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου που δεν ήταν ικανό όμως να της στερήσει την πρόκριση στον τελικό.

Καρταγένα
Μετά από ένα χρόνο στην Σεγούντα με την Σαραγόσα μεταγράφηκε στην Καρταγένα. Εκεί έμεινε για τρία χρόνια έχοντας καταγράψει 22, 21 και 34 συμμετοχές σε αντίστοιχα έτη πετυχαίνοντας δύο γκολ. Το πρώτο μάλιστα κόντρα στην πρώην ομάδα του Σαραγόσα και το δεύτερο κόντρα στην αμέσως επόμενη ομάδα στην καριέρα του Χιρόνα.

Χιρόνα
Τις διετίας 2012-2013 και 2013-2014 ο Ερέρο φόρεσε την φανέλα της Χιρόνα με την οποία την πρώτη σεζόν κατέγραψε 2852 λεπτά σε 32 αγωνιστικές. Στην δεύτερη περίοδο ο ποδοσφαιριστής κατέγραψε αισθητά μειωμένα στατιστικά αφού είχε μόλις 12 συμμετοχές ως βασικός.

Βαγιαδολίδ
Την περίοδο 2014–2015 ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στην Βαγιαδολίδ και πάλι στην Σεγούντα Ντιβιζιόν, με την οποία σε 18 συμμετοχές είχε 1261 αγωνιστικά λεπτά.

Λαγκοστέρα
Την χρονιά που μας πέρασε ο «Τους» όπως είναι το προσωνύμιο του, αγωνίστηκε με τα χρώματά της Λαγκοστέρα με την οποία κατέγραψε 2182 λεπτά σε 26 συμμετοχές γεγονός που φανερώνει ότι ο ποδοσφαιριστής αν μη τι άλλο έρχεται στο «Παπαδόπουλος» με γεμάτη σεζόν στα πόδια του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ