Σαν σήμερα: Η τριάρα επί της Ραπίντ Βιένης (φώτο + βίντεο)

Οκτώ χρόνια πίσω, παίρνουμε απόψε τη μηχανή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου 2008. Η ομάδα μας, η οποία ως πρωταθλήτρια συμμετείχε στην προκριματική φάση του Champions League, είχε ως μοναδικό στόχο να πετύχει αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, δηλαδή την είσοδο της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ano-rapid_001

Το πρώτο εμπόδιο άκουγε στο όνομα της Πιούνικ Αρμενίας, την οποία η ομάδα μας απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και η κληρωτίδα μας έφερε τη Ραπίντ Βιένης. Οι Αυστριακοί δεν ήταν η ομάδα φόβητρο, ωστόσο ήταν πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη και ήταν το φαβορί.

ano-rapid_005

Σε ένα κατάμεστο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με τον κόσμο 12ο παίκτη, η ομάδα μας είχε την ικανότητα και το θράσος να κοιτάξει τον οποιοδήποτε στα μάτια.

ano-rapid_006

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τη Ραπίντ να έιναι καλύτερη, ωστόσο στην πορεία η Ανόρθωση και μετά το πρώτο μισαώρο ισορρόπησε.

Στο 35′ ο Οτσόκολιτς εκτέλεσε πλάγιο άουτ, με τον Σόσιν να παίρνει τη κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει και να ευνοεί τον Σκοπελίτη που με δυνατό πλασέ σημείωσε εν μέσω αποθέωσης το 1-0, σκορ που έμελλε να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ανόρθωση, στο 47′, μετά από μακρινή μπαλιά του Οτσόκολιτς, ο Σοσιν με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Ανόρθωσης δίνοντας της ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Ένα προβάδισμα που έμελλε να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στην εκπνοή της αναμέτρησης, όταν ο Τικίνιο με εξαιρετική κάθετη πάσα, έβγαλε μόνο τον Σόσιν από πλάγια, με τον Πολωνό να μη λαθεύει και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

ano-rapid_002

Ήταν μια άκρως σημαντική νίκη, που έβαλε τα θεμέλια και τις βάσεις για να αντέξει η Ανόρθωση, στην πίεση της Βιέννης και να περάσει η ομάδα στον επόμενο γύρο.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, στις καθιερωμένες δηλώσεις ο Τιμούρ Κετσπάγια αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη του Κυριάκου Θεοχάρους, που είχε αποβιώσει λίγες μέρες νωρίτερα.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λειβακαμπέσι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοτς, Σκοπελίτης, Νικολάου (64′ Τικίνιο), Μπαρτόν (76′ Σαμάρας), Τσιταϊσβίλι (46′ Λαμπάν), Σόσιν

ano-rapid_003 ano-rapid_004   ano-rapid_007 ano-rapid_008

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ