Ο Πουλλαΐδης δημιούργησε μια θετική εικόνα

Οι τελευταίες πωλήσεις ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης σε ομάδες του εξωτερικού δημιουργεί μια θετική εικόνα ως προς το όνομα της ομάδας. Η Ανόρθωση σιγά – σιγά και με πλάνο από την διοίκηση Πουλλαΐδη επανέρχεται σε πορεία αναγνώρισης.

Το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές της «Κυρίας» μεταγράφηκαν σε αξιόλογα πρωταθλήματα όπως το Ισπανικό, Βέλγικο, Αγγλικό και ενδεχομένως το Τούρκικο, όλο και περισσότερα μάτια στρέφουν προς… «Παπαδόπουλος» μεριά, από τους διάφορους σκάουτερς αναγνωρίζοντας ή θέλοντας να μελετήσουν την δουλειά που γίνεται εδώ.

Αυτή την στιγμή η Ανόρθωση είναι μαζί με τον ΑΠΟΕΛ οι μόνες ομάδες στην Κύπρο με δυνατότητα πώλησης ή και εκμετάλλευσης των περιουσιακών τους στοιχείων απόρροια της αναδόμησης που πραγματοποίησε η ομάδα προ διετίας.

ismaΙσμαήλ Γκονζάλβες
Πρώτος τον χορό άνοιξε ο «Ισμα» ο οποίος αγοράστηκε από την Ανόρθωση από την Ρίο Άβε με ποσό €200 000. Ο ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της περιόδου 2014-2015 και η Ανόρθωση σχεδόν διπλασίασε τα ποσά που δαπάνησε 6μηνες μετά, από την πώληση του στην Αλ Ιττιφάκ αφού πήρε €375 000.

Εκεί είναι φανερό πως είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα με αποτέλεσμα να επιστρέψει 6 μήνες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Το δεύτερο μισό στο περσινό κυπριακό πρωτάθλημα τον βρήκε να κάνει την χειρότερη του παρουσία στο νησί – από τις τρείς του «επισκέψεις» – όμως επανήλθε δυναμικά φέτος και δείχνει έτοιμος να ηγηθεί εκ νέου της επιθετικής γραμμής της «Κυρίας».

Γκιόργκι Αμπουρτζάνια

Τον Ίσμα ακολούθησε ο γεωργιανός μέσος Γκιόργκι Αμπουρτζάνια ο οποίος μετακινήθηκε στην Ταραγόνα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας. Οι συμβατικές υποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή με την Ανόρθωση έληγαν 6 μήνες μετά – και το συμβόλαιο του δεν ανανεωνόταν κατόπιν επιθυμίας του ιδίου – και βάσει των διεθνών κανονισμών ποδοσφαίρου μπορούσε ήδη να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε ομάδα της επιλογής του. Η διοίκηση όμως κινήθηκε αστραπιαία και πώλησε τον ποδοσφαιριστή στην Ισπανική ομάδα παίρνοντας ένα ποσό γύρω στις €70 000. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του εκεί κίνησαν το ενδιαφέρον της Σεβίλλης που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της προσφέροντας ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην Ταραγόνα που αγγίζει τα €2 εκατομμύρια. Από αυτή την εξέλιξη η Ανόρθωση θα καρπωθεί επιπλέον ποσό από την μεταπώληση του Αμπουρτζάνια από τον όρο του ποσοστού μεταπώλησης που σωστά τέθηκε ευθύς εξαρχής.

Κωνσταντίνος Λαΐφης
Η διοίκηση Πουλλαΐδη βρισκόταν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Εν μέσω διοικητικών προβλημάτων είχε ενώπιον τις δυο προτάσεις για την πώληση του ακριβότερου περιουσιακού της στοιχείου, αλλά και του αγαπημένου παιδιού της κερκίδας. Παρά την πίεση του χρόνου και των οικονομικών δεδομένων χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προτάσεις που είχε ενώπιον της ρισκάροντας πολλά όσο αφορά την πώληση του παίκτη.

Αρχής γενομένης του γεγονότος πως το καλοκαίρι του 2016 Ανόρθωση και Λαΐφης προκαθόρισαν τις €600 000 ως το ανώτατο ύψος της ρήτρας για την πώληση του, είχε ενώπιον της την ευτελή πρόταση της ΑΕΚ Αθηνών ύψους €150 000 ευρώ μαζί με κάποιους ποδοσφαιριστές και την πρόταση της Αούστρια Βιέννης που πίεζε ασφυκτικά για ντιλ ύψους €450 000 χωρίς επιπλέον δικαιώματα στην Ανόρθωση… τις οποίες και απέρριψε.

Στο τέλος, βγήκε το ρίσκο στην «Κυρία» αφού παραχώρησε τον ποδοσφαιριστή στον ΟΣΦΠ, ο οποίος ήρθε και υπερκάλυψε τις απαιτήσεις της Ανόρθωσης, προσφέροντας το ποσό των €500 000 και παραχωρώντας της μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης τίτλου στην Ελλάδα ή εισόδου στο Τσάμπιονς λιγκ, με επιπλέον προκαθορισμένο ποσοστό στο ενδεχόμενο μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή αλλά και με δικαίωμα που συμφωνήθηκε με τον Λαΐφη του να διατηρεί η ομάδα μας, τον πρώτο λόγο εν τη επιστροφή του στην Κύπρο.

Στα σκαριά για την Ανόρθωση βρίσκονται οι πωλήσεις άλλων δυο ποδοσφαιριστών της. Ο λόγος – ως γνωστό – για του Ντίνο Εντλοβού και Ανδρέα Μακρή.

Ndlovou

Ντίνο Εντλοβού
Ο πρώτος ήταν εκτός λίστας Μπενίτο για τη νέα σεζόν μιας και δεν ταίριαζε στα πλάνα των Ισπανών για την ομάδα. Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις η Ανόρθωση θα καλείτο να αποζημιώσει τον ποδοσφαιριστή με μέρος από τον 1 χρόνο που απέμενε για την λήξη του συμβολαίου του όμως πήρε το ρίσκο και κάνει υπομονή για την πρόταση που ευελπιστεί να πάρει για την μετακίνηση του πρώτου της σκόρερ την περσινή σεζόν.

Κάτι που βάσει δεδομένων φαίνεται να πετυχαίνει μιας και ο Νοτιοαφρικάνος είναι κοντά στην μετακίνηση του, με πιθανότερο προορισμό την Τουρκία αφού είναι στο στόχαστρο δυο ομάδων εκεί με την μια όπως διέρρευσε στον τύπο να είναι η Αντάλιασπορ που τον θέλει για να καλύψει το κενό του Ετό που μεταγράφηκε στην Μπεσίκτας. Από την μετακίνηση του Εντλοβού η Ανόρθωση όχι μόνο δεν θα ζημιώσει οικονομικά από την αποδέσμευσή του που ήθελε αλλά θα καρπωθεί και ένα σημαντικό ποσό.

Ανδρέας Μακρής
Πριν 3 χρόνια η Ανόρθωση «έκλεβε» από τα χέρια της ΑΕΛ τον εξελίσσιμο Παφίτη επιθετικό Ανδρέα Μακρή. Ένα αξιολάτρευτο και χαμηλών τόνων παιδί που κατάφερε να ντύσει στα κυανόλευκα πληρώνοντας ένα ποσό κοντά στις €15000 – €20000 για τα έξοδα training and development όπως είναι ο όρος στο ποδόσφαιρο, στην προηγούμενη του ομάδα, την τότε ΑΕΠ.

Ο ποδοσφαιριστής δουλεύοντας σκληρά κατάφερε και καθιερώθηκε στην Ανόρθωση κάντοντας το μεγάλο του ξεπέταγμα την περίοδο 2014-2015 όπου σκόραρε 13 γκολ και ανακηρύχθηκε ως ο  καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής. Διάφορες σειρήνες ήχησαν από Αγγλία μεριά όμως δεν έγινε κατορθωτή η μετακίνησή του από τότε, κάτι που φαίνεται να είναι εξαιρετικά πιθανή τώρα, με την Γουόλσαλ να θέλει να κάνει 2 τους Κύπριους της μιας και εκεί βρίσκεται ο Τζέισον Δημητρίου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η διοίκηση της Ανόρθωσης πέτυχε ένα πολύ καλό ντίλ μιας και η συμφωνία έκλεισε στις €200 000 με μπόνους συμμετοχών, μπόνους ανόδου κατηγορίας, ποσοστό μεταπώλησης και φυσικά όπως και στην περίπτωση Λαΐφη, η ομάδα να διατηρεί τον πρώτο λόγο στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής θέλει να επαναπατριστεί.

Όλες αυτές οι κινήσεις έφεραν στην Ανόρθωση ποσό μεγαλύτερο του 1 εκατομμυρίου ευρώ με την σημαντική διαφορά ότι το ποσό που δαπάνησε η ομάδα δεν υπερέβηκε τις €250 000. Εκ των πραγμάτων η Ανόρθωση κατάφερε και 4πλασίασε τουλάχιστον τα έσοδα της από τις επενδύσεις της σε ποδοσφαιριστές κάτι που τα προηγούμενα χρόνια κάτι τέτοιο δεν ήταν κατορθωτό ούτε και στα πιο τρελά όνειρα των διοικούντων.

Το ιδεατό είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια στο ίδιο τέμπο αφού όλες αυτές οι κινήσεις είναι ενισχυτικές στην προσπάθεια εξάλειψης του χρέους της Ανόρθωσης που την ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ