Κάμνει μας; «Καλοοο» (Στοιχεία – Βίντεο)

Το 11ο εφετινό απόκτημα ακούει στο όνομα Κάρλος Ταβάρες Μικέλ ή αλλιώς εν συντομία «Καλό». Ο ποδοσφαιριστής ως γνωστόν, αγωνίστηκε με επιτυχία στην Δόξα Κατωκοπιάς και στη μεταγραφική περίοδο του xειμώνα που μας πέρασε απασχόλησε έντονα την ομάδα μας, με αποτέλεσμα να φθάσει πολύ κοντά στην απόκτησή του, όμως εκεί επενέβη ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος τον απέκτησε και τον ανακοίνωσε για 3χρόνια.

Ποιος είναι ο Καρλίτος:
Πρόκειται για 23χρονο ακραίο επιθετικό ο οποίος γεννήθηκε στις 09/03/1993 στην Αλμάδα Πορτογαλίας. Ο ύψους 1.67εκ επιθετικός αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο όμως στο παρελθόν αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια ως δεξιός επιθετικός και σε μερικά – όταν πήγε δανεικός από την Δόξα στην ΑΕΛ – ως επιτελικός μέσος.

Την ποδοσφαιρική περίοδο που μας πέρασε αγωνίστηκε στην ομάδα της Κατωκοπιάς σε 31 παιχνίδια καταγράφοντας 2380 αγωνιστικά λεπτά και σκοράροντας 8 γκολ τα οποία ήταν τα περισσότερα σε μια χρονιά στην καριέρα του. Στα αρνητικά επισημαίνονται οι 10 κίτρινες κάρτες που δέχθηκε που αποτελούν μεγάλο αριθμό για ποδοσφαιριστή που «παίζει» στις θέσεις των ακραίων επιθετικών.

Χαρακτηριστικά:
Αν μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί το… «κάμνει μας;» η απάντηση θα ήταν «Καλοοο» μιας και ο ποδοσφαιριστής έχει εκείνα τα στοιχεία που φωνάζουν πως λείπουν από την Ανόρθωση στα φιλικά που η ομάδα έδωσε μέχρι στιγμής αλλά και από την περσινή περίοδο εν τη απουσία παίχτη στα άκρα που θα έκανε την διαφορά. Γεγονός το οποίο στοίχισε πολλά στην περσινή ομάδα.

Η ταχύτητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Καρλίτος, την οποία καταφέρνει να συνδυάζει με την εκρηκτικότητά του, την ντρίπλα αλλά και την δυνατότητα του στο ένα εναντίων ενός. Εκεί είναι εξερετικός. Λόγω των πιο πάνω στοιχείων καταφέρνει να δημιουργεί συνεχώς «μπελάδες» στις αντίπαλες άμυνες, να κερδίζει φάουλ σε καλά σημεία ή ακόμη και πέναλτι, ενώ δεν περιορίζει την προσφορά του στο επιθετικό κομμάτι, μόνο. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν τα πνευμόνια να επιστρέφουν και να μαρκάρουν κερδίζοντας συνάμα αρκετές φορές τη μάχη με τον αντίπαλο, βγάζοντας άμεσα την ομάδα στην αντεπίθεση.

Προβληματισμοί υπάρχουν μιας και αν ήταν ολοκληρωμένος ακραίος επιθετικός προφανώς θα ήταν και σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα από το Κυπριακό. Για παράδειγμα ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται αρκετή δουλειά στις ασίστ μιας και δεν πετυχαίνει σε όλες όσες επιχειρεί. Χρειάζεται να καλλιεργήσει και να βάλει την ουσία στο παιχνίδι του αλλά συνάμα να γίνει πιο ομαδικός ποδοσφαιριστής. Στοιχεία που βελτιώνονται μόνο με σκληρή δουλειά αλλά και στήριξη από τους προπονητές του, και υποστήριξη από τον κόσμο.

Ένα επιμέρους σημαντικό στοιχείο είναι το γκολ. Την περσινή περίοδο – όπως προαναφέραμε – ο Καλό σκόραρε 8 γκολ – εκ των οποίων 1 εναντίον της Ανόρθωσης – όμως το στοιχείο αυτό δεν εγγυάται από μόνο του συνέχεια και συνέπεια στο σκοράρισμα μιας και ο ποδοσφαιριστής τις προηγούμενες περιόδους δεν είχε την ίδια συχνότητα. Την περίοδο 2014-2015 όντας ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ δανεικός από την Δόξα δεν σκόραρε στον χρόνο συμμετοχής που είχε (19 συμμετοχές 1027 λεπτά), ενώ την περίοδο 2013-2014 στην Δόξα είχε αγωνιστεί 1866 λεπτά σκοράροντας 2 γκολ.

Όπως και να χει είναι μια σπουδαία προσθήκη με εξαιρετική προοπτική μιας και ηλικιακά είναι σε θέση να δώσει και να πάρει από την Ανόρθωση φτάνει να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ