Ανόρθωσις – Χάποελ Τελ Αβίβ 0-2: Πρώτη ήττα για Ανόρθωση με δύο πρόσωπα

Την πρώτη της φιλική ήττα μετά από δύο ισοπαλίες δέχθηκε η Ανόρθωση, η οποία παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και ένα κακό στο δεύτερο. Ο Αντόνιο Πούτσε στηρίχθηκε γι’ άλλη μια φορά ως επί το πλείστον στους ίδιους ποδοσφαιριστές για την κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας, οι οποίοι έδειξαν καλύτερο πρόσωπό από το άγονο φιλικό της Πέμπτης. Ωστόσο στην επανάληψη και με την είσοδο των «ρεζερβών», φάνηκε η έλλειψη βάθους που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή με την Ανόρθωση να δέχεται δύο εύκολα γκολ στα τελευταία στάδια του αγώνα.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Η Ανόρθωση παρατάχθηκε με εντεκάδα που έμοιαζε με την αντίστοιχη των δύο προηγούμενων, έχοντας τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια, με τους Ερέρο και Καλντερόν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Γκάμπριελ και Γκιγιέρμε κάλυψαν τα άκρα, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν γι’ άλλη μια φορά οι Κρέσπο, Βίκτορ και Οικονομίδης, ενώ η επιθετική τριάδα συμπληρώθηκε από τους Ράγιος, Ρέινα και Γκονσάλβες.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η γενικότερα εικόνα της Ανόρθωσης μπορεί να χαρακτηριστεί ως τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο πάνω από το φιλικό της Πέμπτης, μιας και στην αποτελεσματική συμπεριφορά στα μετόπισθεν, προστέθηκε μια πιο ζωηρή μεσοεπιθετική λειτουργία. Οι λιγοστές φάσεις του αντίπαλου προήλθαν περισσότερο από κακές εκτιμήσεις των ακραίων αμυντικών, την ίδια ώρα που ο Κρέσπο έψαχνε συχνά τον Γκονσάλβες με μπαλιές στο κενό χώρο. Ο τελευταίος ήταν γι’ άλλη μια φορά ιδιαίτερα ορεξάτος, όντας πρωταγωνιστής σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες που δεν βρήκαν στόχο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Οι μαζεμένες αλλαγές που έφεραν στο γήπεδο είτε νεαρούς, είτε υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές δεν βοήθησαν την Ανόρθωση να διατηρήσει τον όποιο ρυθμό κράτησε στο πρώτο 45λεπτο. Άξιο αναφοράς ήταν το γεγονός ότι ο Πελέ πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής σε φιλικό προετοιμασίας, παίρνοντας μια θέση στη μεσαία γραμμή. Παρόλ’ αυτά το μηδέν παθητικό κράτησε μέχρι και το 75ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Παπαδόπουλος δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης προκειμένου να αποτρέψει το 0-1. Ομοίως και πέντε λεπτά αργότερα όταν η Χάποελ έφτασε στο 0-2 μετά από αντεπίθεση και τετ-α-τετ που κατέληξε στα δίκτυα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ