Θέλουμε ή όχι εκτελεστικό πρόεδρο;

Ένα από τα ερωτήματα που πηγάζουν, μετά και την άρνηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη, είναι τι πρόκειται να γίνει με το θέμα του εκτελεστικού προέδρου.

Ήδη προηγουμένως υπήρξαν επαφές με τους Μαραγκό και βολιδοσκόπηση στον Αγγελίδη. Με τον Μαραγκό η συμφωνία χάλασε στο τέλος, ενώ με τον Αγγελίδη δεν ξεκίνησαν ποτέ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις μιας και ο Κύπριος παράγοντας είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να κατεβεί στην Κύπρο.

Η αλήθεια να λέγεται, η θέση του εκτελετεστικού προέδρου στην Κύπρο, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, μιας και πρόκειται για Ανορθωσιάτικη καινοτομία, κάτι που αναπόφευκτα μειώνει και το εύρος με τους υποψήφιους.

Εκείνο όμως που προβληματίζει και δημιουργεί ερωτηματικά, μετά τις 3 σερί αρνήσεις, θα ξεκινήσει το ψάξιμο για τέταρτη επιλογή; Εάν ναι, τότε αυτή η επιλογή θα είναι από την Κύπρο ή θα γίνει στροφή προς το εξωτερικό;  Εάν ποτέ τέθηκε χρονοδιάγραμμα να γίνει η πρόσληψη; Γιατί ας μην ξεχνάμε, το όνομα του Μαραγκού είδε το φως της δημοσιότητας στι 27 Μαρτίου και πλέον το ημερολόγιο δείχνει 10 Ιουνίου, οπότε με την τόση καθυστέρηση που επικρατεί σίγουρα δεν ήταν προτεραιότητα και γεννιούνται τα εύλογα ερωτήματα κατά πόσο η επιθυμία για να προσληφθεί ένα τέτοιο άτομο, είναι έντονη ή απλά υπάρχει αναμονή με την ελπίδα να προκύψει κάτι καλό.

Με τον χρόνο να περνά και πρόσληψη να μην γίνεται, τότε ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο διοίκησης, με ενδεχομένως διαφορετικά άτομα στα καίρια πόστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πάντα θα φανούν στην πορεία του χρόνου.

Ο Καραμπινάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ