«Ήρταμεν πόσσω μας»

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Δεν είναι λίγες οι φορές που ήθελα να γράψω τις δικές μου ιδέες. Όμως πάντα στο τέλος έλεγα πως είμαι μια σταγόνα στον ωκεανό. Σήμερα, μετά που διάβασα την ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. σχετικά με την επιθυμία τους για παραμονή του κ. Πουλλαϊδη στη προεδρία ( την οποία επικροτώ) θέλησα να ενισχύσω τη προσπάθεια τους αυτή.

Δεν ξέρω ποιοί ή ποιός ευθύνεται για τα όσα καταλόγιζαν στο κ. Πουλλαϊδη οι εκάστοτε “παντογνώστες”, συμπεριλαμβανομένων και του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Ούτε ήταν λίγες οι φορές που ζήτησαν οι οργανωμένοι μας το κεφάλι επί πινάκι για τα τρομερά, όπως έλεγαν λάθη του. Από την άλλη οι ίδιοι και πολλοί άλλοι παραδέχτηκαν και παραδέχονται την οικονομική συμβολή του που χωρίς αυτή ίσως να μην υπήρχαμε στο χάρτη και θα μιλούσαμε για “χαμένες πατρίδες”.

Όλοι θέλαμε πρώτιστα να βλέπαμε νίκες και τίτλους. Για δυο χρόνια ο κόσμος ήταν κάτι παραπάνω από τον δωδέκατο παίχτη στο γήπεδο. Η κάθε αποτυχία έφερνε τη μουρμούρα. Δεν αδικώ κανένα γιατί ανάμεσα τους ήμουν και εγώ.

Σήμερα λοιπόν όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας “ήρταμεν πόσσω μας”. Ζητούμε από τον κ. Πουλλαϊδη να παραμείνει. Χωρίς καμιά συγγνώμη. Μια αγγλική παροιμία λέγει ” it takes a gentleman to apologize”.

Ναι, εγώ προσωπικά απολογούμαι για τις σκέψεις που έκαμα γιατί πίστεψα στους ‘κόλακες της αυλής του βασιλιά’ και στις ” κυρίες των τιμών” που για να είναι αρεστοί σε όλους πωλούσαν και τη μάνα τους.

Μέσα από αυτή τη στήλη θέλω να ενώσω και εγώ τη φωνή μου ( δεν είναι αργά για κανένα μας) και να συμφωνήσω με όλους όσους ζητούν τη παραμονή του κ. Πουλλαϊδη στο τιμόνι.
Κύριε Πρόεδρε το γινάτι βκάλλει μάτι. Πορεύτου μαζί με τη μάζα του κόσμου που επιθυμεί τη παραμονή σου.

Το ξαναείπα πως εκεί που πήγαν τα πολλά ας παν και τα λίγα. Από ότι ξέρω για το άτομο σας, με ό,τι καταπιάνεστε οι επιτυχίες είναι περισσότερες από τις αποτυχίες σας. Το στοίχημα που εβάλετε για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ δεν μπορεί να σταματήσει με τους καρεκλοκένταυρους.

Νέοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Φέρτε τους κοντά σας και δώστε τους ευθύνες. Είναι πολλοί που είναι έτοιμοι να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες δουλειάς για να πετύχετε. Στο καράβι δεν φεύγει ο καπετάνιος γιατί είναι ανάξιοι οι ναύτες, αλλά στο επόμενο λιμάνι τους κατεβάζει κάτω μαζί με τα ποντίκια που τρων το σκαρί του πλοίου και το επανδρώνει με άλλους ναύτες.

Τάκης Παρπόττας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ