Σαν σήμερα: 32 χρόνια ήταν πολλά, γιόρτασε η προσφυγιά! (φώτο + βίντεο)

Ιδιαίτερη επέτειος η σημερινή με τη μηχανή του χρόνου να γυρίζει απόψε, 21 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 13/5/1995.

Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Μέσα της δεκαετίας του 90 και η Ανόρθωση μετρούσε ήδη 3 αποτυχημένες προσπάθειες για τον τίτλο, καθώς τόσο τη διετία 1990-92 επί Ιορτανέσκου, περιορίστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις όσο και το 93-94 επί Ανδρέα Μουσκάλλη, η ομάδα έφθασε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί τον τίτλο, ωστόσο το τέλος τη βρήκε και πάλι δεύτερη.

Η χρόνια ξεκινούσε με τον Μουσκάλλη στο τιμόνι, με την ελπίδα τη δική του αλλά και όλου του κόσμου της ομάδας, οι αργοναύτες του  όπως αποκαλούσε του ποδοσφαιριστές του, να μη χαθούν στην πορεία και να φτάσουν στο χρυσόμαλλο δέρας.

Με πλειάδα ποιοτικών ποδοσφαιριστών, όπως οι Παναγιώτου, Πούνας, Χαραλάμπους, Ασσιώτης, Ρίζος, Μελαναρκίτης, Τσαγγάρης, Καστάνας, συνεπικουρούμενοι από τους ξένους Σάπουριτς, Τολμπά, Νίκολιτς και τον κυπροποιημένο Γκόγκιτς, η Ανόρθωση είχε ένα σύνολο ικανό για όλα.

Το ξεκίνημα ενθαρρυντικό, δύο νίκες στο Τσίρειο με Απόλλωνα και Άρη, εκεί όπου μια χρονιά προηγουμένως είχε χαθεί ο τίτλος. Στη συνέχεια υπήρξε οπισθοχώρηση για να επιστρέψει δυναμικά η Ανόρθωση στο κυνήγι του τίτλου, που ήταν κούρσα για δύο, με αντίπαλο την Ομόνοια. Πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό σερί μετά την ήττα με την Ομόνοια, η Ανόρθωση εκμεταλλευόμενη τις απώλειες της, έφθασε να είναι στην κορυφή 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η Ανόρθωση όντας τιμωρημένη, αντιμετώπιζε για την προτελευταία αγωνιστική στο ουδέτερο Δασάκι της Άχνας, την ΕΝΠ και ήθελε μόνο νίκη προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Ένα γήπεδο που ήταν πάρα πολύ μικρό να μας χωρέσει, με τον κόσμο στοιβαγμένος σαν σαρδέλες, για να γευτεί επιτέλους μετά από 32 χρόνια και για πρώτη φορά στην προσφυγιά, το νέκταρ ενός πρωταθλήματος.

Οι Παραλιμνίτες προηγήθηκαν με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ωστόσο αυτό δεν ήταν ικανό να μας χαλάσει τη γιορτή. Στο δεύτερο ημίχρονο, μια αποφασισμένη Ανόρθωση, με γκολ των Ππούνα και Γκόγκιτς, γύρισε το παιχνίδι, δίνοντας αρχή για ξέφρενα πανηγύρια που δίχως υπερβολή κράτησαν για βδομάδες.

Τέρμα τα λόγια, ας μιλήσουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες…

https://www.youtube.com/watch?v=6mVvBbL_zHs

[envira-gallery id=”92420″]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ