95 αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας από την ΦΙΦΑ!

Σε αρκετές αλλαγές – 95 στον αριθμό – προσανατολίζεται η FIFA στους κανόνες διαιτησίας. Αφού λοιπόν μελέτησε τους κανονισμούς αποφάσισε να καλέσει κάποιους δημοσιογράφους στο Γουέμπλεϊ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της και στη συνέχεια εκείνοι να τους παρουσιάσουν στο κοινό. Οι 95 αλλαγές θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στο επερχόμενο Euro, από την 1η Ιουνίου 2016. Ο διευθυντής των Times, Χένρι Γουίντερ, παρουσίασε τους πιο σημαντικούς από αυτούς.

– Στη σέντρα, η μπάλα μπορεί να παιχτεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

– Καθιερώνονται τα διαλείμματα για νερό όταν επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες.

– Οι παίκτες που τραυματίζονται, θα μπορούν να παραμείνουν για 20 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο.

– Οι παίκτες, που σταματάνε πριν εκτελέσουν πέναλτι, θα δέχονται κίτρινη κάρτα, ενώ δε θα έχουν δικαίωμα νέας εκτέλεσης. Ακολούθως η υπόδειξη θα μετατρέπεται σε έμμεσο λάκτισμα.

– Στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, επιτρέπεται η μπάλα να εκτελεστεί και προς τα πίσω, οπότε δεν επιτρέπεται οι συμπαίκτες να στέκονται σε ολόκληρη την ακτίνα ελεύθερου πεδίου του χτυπήματος.

– Οι διαιτητές δεν έχουν δικαίωμα να δείχνουν κόκκινες κάρτες πριν τη σέντρα (αν πχ έχουμε επεισόδια στη φυσούνα), όμως οι παίκτες θα μπορούν να αντικατασταθούν, για να μην ξεκινήσουν.

– Αν ένας παίκτης κάνει πέναλτι σε καθαρή ευκαιρία για γκολ, θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη σε περίπτωση, που πηγαίνει για την μπάλα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ