«Να παίζει Ευρώπη κάθε χρόνο»

Την πεποίθηση πως η Ανόρθωση μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα και να πάρει εισιτήριο για την Ευρωπαΐκη έξοδο, εξέφρασε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «GOAL», o Λίο Σβελχέν, ο οποίος τονίζει πως ο σύλλογος πρέπει να αγωνίζεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο.

– Ήταν απογοητευτικό το αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα (1-1) για την Ανόρθωση, αφού χάνει το τρένο της Ευρώπης για ακόμα μία φορά. Πώς είδες το ματς;

«Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και προηγηθήκαμε με 1-0. Ήταν δυνατό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και οπισθοχωρήσαμε. Είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε και άλλα τέρματα, αφού δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Φυσιολογικά, μπορούσαμε να κερδίσουμε».

– Γιατί πιστεύεις η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τον στόχο της Ευρώπης;

«Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά αρχίσαμε να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Είναι στο μυαλό μας, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι περίεργο. Θέλαμε να πάμε καλύτερα και να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Απομένουν δύο παιχνίδια και πρέπει να παλέψουμε για τον σύλλογο».

– Πιστεύεις οι αλλαγές προπονητών βοήθησαν την ομάδα ή όχι;

«Δεν είναι ποτέ εύκολο να αλλάζεις προπονητές. Η διοίκηση έκανε αυτό που θεωρούσε καλύτερο για μας. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Δοκιμάζουμε διαφορετικά συστήματα, ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Δεν είναι πάντα όμως ευθύνη και λάθος του προπονητή, αλλά και των παικτών. Δεν κάναμε αρκετά στο γήπεδο και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό».

– Η Ανόρθωση με το ρόστερ που έχει θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά;

«Φυσικά. Για την ομάδα που έχουμε και την ατμόσφαιρα που επικρατεί, νομίζω ο σύλλογος αξίζει περισσότερα. Να παίζει Ευρώπη κάθε χρόνο και είμαστε απογοητευμένοι που δεν πετύχαμε αυτό τον στόχο, αλλά η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και σύντομα θα αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη».

– Ένα μήνυμα στον απογοητευμένο οπαδό της Ανόρθωσης…

«Τους καταλαβαίνω γιατί περίμεναν περισσότερα από μας. Λυπούμαστε και ελπίζω πως ο σύλλογος θα αγωνιστεί στην Ευρώπη σύντομα. Πρέπει να παλεύει η ομάδα για τον κόσμο που γεμίζει κάθε γήπεδο, δημιουργεί ατμόσφαιρα και είναι φανταστικοί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ