Βασικοί και μεγάλοι συντελεστές της νίκης οι Χρυσοστόμου και Τουμάζου

Βασικοί και με μεγάλοι συνεισφορά στη νίκη της εθνικής Κύπρου U17 απέναντι στο Γιβραλτάρ, δυο ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Ο λόγος για τους Τουμάζου και Χρυσοστόμου. Ο μεν πρώτος κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 και ο δεύτερος σημείωσε το τρίτο από τα τέσσερα γκολ της εθνικής μας.

Αναλυτικά η ενημέρωση απο την σελίδα της ΚΟΠ
Νικηφόρο ξεκίνημα για την Εθνική Παίδων στο διεθνές τουρνουά για τις αναπτυξιακές ηλικίες (UEFA Development Tournament) που διοργανώνει η ΚΟΠ με την στήριξη της UEFA.

Οι νεαροί διεθνείς μας στη σημερινή πρεμιέρα νίκησαν με 4-0 στα βοηθητικά γήπεδα του Δήμου Αγίας Νάπας το Γιβραλτάρ, που πάλεψε φιλότιμα όμως σε κανένα στάδιο του αγώνα δεν έγινε απειλητικό.

Πιο αποτελεσματική στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έφτασε στην άνετη επικράτηση και δημιούργησε τις ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.

Σε αυτές τις ηλικίες το κέρδος της συμμετοχής σε αγώνες με διεθνή χαρακτήρα είναι πολύ μεγάλο και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο αγώνες με Αρμενία και Ουαλία.

Το σκορ στο σημερινό παιχνίδι άνοιξε στο 19′ με ωραίο σουτ ο αρχηγός της Εθνικής μας Παναγιώτης Λουκά.

Όπως προαναφέραμε στην επανάληψη οι νεαροί διεθνείς μας δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Στο 55ο λεπτό ο Κωνσταντίνος Ηλία με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο 60’ μετά από ανατροπή του Τουμάζου η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε (2-0) ο Ανδρέας Κατσαντώνης.

Στο 73′ ο Ανδρέας Χρυσοστόμου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 75’  ο Ανδρέας Κατσαντώνης διαμόρφωσε το 4-0.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Πάμπος Πίττας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους 20 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους  Κ. Κωνσταντίνου (41’ Ρ. Πιττάτζιης), Αλ. Λεμονάρης (41΄Αλ. Μιχαήλ), Ε. Ανδρέου, μ. Γενεθλίου (42’ Κατσαντώνης), Μ. Ιωάννου (62’ Π. Ανδρέου), Π. Λουκά (53’ Πικής), Γ. Γερολέμου (53’ Α. Χρυσοστόμου), Μ. Χριστοδούλου (41’ Κ. Ηλία), Γ. Ανδρέου (41’ Δ. Τουμάζου), Κ. Σεργίου, Κ. Καραγιάννης (62’ Στ. Ιακώβου).

Το πρόγραμμα του διεθνές τουρνουά:

Πέμπτη 14 Απριλίου

Κύπρος – Γιβραλτά…4-0

Αρμενία – Ουαλία…0-0 (3-2 στα πέναλτι)

 

Σάββατο 16 Απριλίου

12:00 Κύπρος – Αρμενία

14:00 Γιβραλτάρ – Ουαλία


Δευτέρα 18 Απριλίου

10:00 Ουαλία – Κύπρος

12:00 Γιβραλτάρ – Αρμενία

 

**Όλοι οι αγώνες της Κύπρου θα διεξαχθούν στο βοηθητικό γήπεδο αριθμός 6 και οι υπόλοιποι αγώνες στον αριθμό 7.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ