Συνέχεια στη συνέντευξη του Χρήστου Πουλλαίδη στην εφημερίδα GOAL, με το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, με τον πρόεδρο να αναφέρεται στον Φαν Λέουβεν αλλά και στον Γκαρσία, ρίχνοντας και την χαρακτηριστική ατάκα πως ενώ όλοι έκαναν ασκήσεις αυτός επερίπαιζε…
Πώς μπορεί να πεισθεί ο κόσμος ότι οι άνθρωποι σε καίρια πόστα κατέχουν το αντικείμενο; Η προσπάθεια άρχισε με απόλυτο αφεντικό τον Φαν Λίουεν, μετά τον Πάους, μετά τον Φαλξ, τώρα μεταφέρονται σε έναν εκτελεστικό πρόεδρο. Αυτή η διαδρομή μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι είναι σταθερή και συνετή;
Βεβαίως. Αυτό που ο κόσμος πρέπει να εισπράξει είναι ότι όταν τα πράγματα πάνε στραβά, τα διορθώνουμε. Η πορεία που χαράσσουμε δεν βασίζεται μόνο πάνω σε άτομα. Βασίζεται πάνω σε αρχές, σε στόχους. Η Ανόρθωση πρέπει να προχωρά πάνω στους τρεις πυλώνες που καθορίσαμε από την αρχή: Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και επαγγελματικότητα. Όταν ο Φαν Λίουεν, με τα καλά του και τα κακά του, ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή, είχε κάνει κάποια λάθη.
Για παράδειγμα;
Η εμμονή του στον Γκαρσία. Είχε κόλλημα με τον Γκαρσία. Ό,τι και να έκανε ο Γκαρσία, δεν τον έριχνε. Κι ο Γκαρσία κατάντησε να λέει στον Πάους τι να κάνει. Το είδα με τα μάτια μου. Πήγα στην προπόνηση, όλοι οι παίκτες έκαναν ασκήσεις και ο Γκαρσία επερίπαιζε! Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα ανέχεσαι, πρέπει να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Το πρότζεκτ, για να πετύχει, χρειάζεται σωστά άτομα και σωστές διαδικασίες. Ο καθένας να γνωρίζει τον ρόλο του.
Άρα τον Φαν Λίουεν τον διώξατε, δεν έφυγε μόνος του;
Όχι, δεν τον διώξαμε. Του θέσαμε κάποιες κόκκινες γραμμές, τις οποίες έπρεπε να διορθώσει και είπε «θα φύγω».
Ποιες ήταν οι κόκκινες γραμμές;
Το θέμα του Γκαρσία. Επίσης, δεν έκανε καμία προσπάθεια να τα βρει με τον προπονητή. Ήταν σε κόντρα. Εκ των υστέρων θα έλεγα ότι ο Φαν Λίουεν κατείχε το αντικείμενο, αλλά είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν τόπο. Είχε πολύ καλό δίκτυο, αλλά είχε και πολλά μειονεκτήματα. Μας σύστησε ένα σκάουτερ, τον Τζίμι Τζέικομπσον, τον οποίο πληρώναμε κατιτίς, αλλά ανακαλύψαμε πως ό,τι καλό είχε, το έπαιρνε στην Κοπεγχάγη!