Οι ολλανδοί και ο Ισπανός

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής για την διαφαινόμενη συνεργασία της Ανόρθωσης με τον Αλμπέρτο Μπενίτο, εντούτοις ο Ισπανός άρχισε να δουλεύει για την «Κυρία» ώστε να ανταποκριθεί έγκαιρα στις απαιτήσεις της νέας περιόδου.

Για το αυτονόητο γράψαμε, καταντήσαμε κουραστικοί και δεν θα πάψουμε να επιμένουμε ότι δεν πρέπει να έχουν λόγω άνθρωποι άσχετοι με το ποδόσφαιρο, στα του ποδοσφαίρου και για αυτό θα πρέπει ο Ισπανός να έχει την αποκλειστική ευθύνη του προγραμματισμού με την διοίκηση και τους έξω-διοικητικούς παράγοντες να το παίρνουν χαμπάρι πως δεν το κατέχουν και να μην εκθέτουν την Ανόρθωση με τις αποφάσεις τους διαρκώς…

Δυο ολλανδοί τεχνικοί διευθυντές, ο Τετ Φαν Λιούεν και ο Σταν Φάλξ σε 4 μεταγραφικές περιόδους – άσχετα αν είχαν παρεμβολές – δεν κατάφεραν να μετεγγράψουν ούτε και ένα ολλανδό έστω και κάτω των 21 ετών.

Ο Μπενίτο εργάστηκε για 7 χρόνια στην Αλμερία ως τεχνικός διευθυντής. Εκεί, ακόμη και στην «υποτιμημένη» στην αντίληψη πολλών, Σεγούντα Ντιβιζιόν βρίσκεις παιχταράδες που άνετα κάνουν την διαφορά στην Κύπρο όσο και ψηλό-πιανόμαστε με παίκτες που έπαιξαν τσάμπιον λιγκ ή γιουρόπα.

Άλλωστε, το σπουδαιότερο δεκάρι στην Κύπρο, ο Νίκο Μαρτίνες, την περίοδο 2012-2013 ήταν στην Σεγούντα Ντιβιζιόν όπου με τα χρώματα της Μούρθια κατέγραψε 34 συμμετοχές.

Δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι θα αποκτηθούν μόνο ποδοσφαιριστές που παίζουν Ισπανία αλλά είναι μια αγορά που πρέπει να μας απασχολήσει και λογικά αυτό θα γίνει αν ο Μπενίτο έχει τα κλειδιά στον προγραμματισμό.

technical directors

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ