Ο Τιμούρ και η αχαριστία

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο[email protected]

Αφορμή για το σχόλιο που θα αναφερθώ πιο κάτω είναι για να καταθέσω την άποψη μου για το τι σημαίνει αχαριστία και πότε σταματά η λεπτή γραμμή που το διαχωρίζει αυτό. Θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να αναφερθεί ότι ο υποφαινόμενος θεωρεί τον Κετσπάγια ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ανόρθωση. Τον θεωρεί επίσης τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε από την Ανόρθωση και τον καλύτερο προπονητή στην Κύπρο γενικότερα. Είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος , άνθρωπος οξυδερκής, παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και γεννημένος νικητής. Όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά εθελοτυφλεί και καλύτερα να αλλάξει άθλημα. Επίσης πρέπει να πούμε ότι ο Κετσπάγια ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η μεταπολεμική Ανόρθωση. Θα ήταν έγκλημα να μην το παραδεχτούμε αυτό.

Μετά τα τραγικά γεγονότα του 2008 και αφού οι γνωστοί -άγνωστοι τον έδιωξαν από την Ανόρθωση ξεκίνησε ένα πάρτυ στην Ανόρθωση που σταματημό δεν είχε. Οι μίζες έδιναν και έπαιρναν , τα στησίματα αγώνων ήταν το φόρτε τους , οι managers τα έπαιρναν χοντρά, άνθρωποι αμφίβολου αξίας και ηθικής αναλάμβαναν την προεδρία της Ανόρθωσις Αμμοχώστου ωσάν να ήταν η ομάδα της γειτονίας τους. Τα εγκλήματα δεν είχαν τελειωμό.

Ευτυχώς μέσα από τα συντρίμμια μας εμφανίστηκε ο Χρίστος Πουλλαϊδης. Άπειρος , άγνωστος αλλά έντιμος και παθιασμένος με την ιδέα της Ανόρθωσις Αμμοχώστου.

Δυστυχώς ο περίγυρος του στην Ανόρθωση κάποιοί γνωστοί άγνωστοι ψευτοανορθωσιάτες τον έπεισαν και δεν έφερε πίσω τον Κετσπάγια στην ομάδα το καλοκαίρι του 2015. Έγκλημα μεγάλο , αλλά χωρίς τον Πουλλαϊδη η Ανόρθωση σήμερα δεν θα υπήρχε. Ίσως να βολόδερνε σε καμιά τέταρτη κατηγορία η σε κανένα αγροτικό.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστά τα γεγονότα. Ο Κετσπάγια πληγωμένος αποφασίζει ότι είναι ένας επαγγελματίας προπονητής και κάνει μια καινούργια επιλογή στην καριέρα του. Ο υποφαινόμενος δεν έχει δικαίωμα να κρίνει την επιλογή του Κετσπάγια.

Ποιος είμαι εγώ να κρίνω την απόφαση κάποιου επαγγελματία προπονητή. Αν ο ίδιος τα έχει βρει με τον εαυτό του τότε εμένα δεν μου πέφτει κανένας λόγος. Είναι αποκλειστικά δικαίωμα του. Τέλος.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όπως λένε και οι Άγγλοι It’s part of the game.

Παρόλες τις δηλώσεις του με την καινούργια του ομάδα δεν μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ. Έστω αν κάποιες από αυτές είχαν στοιχεία αλαζονείας, επιθετικότητας, μείωσης προς την Ανόρθωσις Αμμοχώστου είπα ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο

ITS JUST PART OF THE GAME.

Όλος διόλου ξαφνικά όλα αυτά αλλάξαν όταν ο Κετσπάγια ήρθε στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ευκαιρίας δοθείσας πήρε το μικρόφωνο και λίγο πολύ μας χαρακτήρισε και αχάριστους. Βάσει του λεξικού του Μπαμπινιώτη η αχαριστία μαρτυρεί αγενή ψυχή και ποταπό φρόνημα. Αυτό μας χαρακτήρισε ο κύριος Κετσπάγια. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι ο υποφαινόμενος ούτε χειροκρότησε, ούτε ύβρισε αλλά ούτε και πέταξε χαρτονομίσματα στον κύριο Κετσπάγια.

Ο ίδιος ο κύριος Κετσπάγια έπρεπε να γνωρίζει ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

ITS JUST PART OF THE GAME. Γιατί δηλαδή ο κύριος Κετσπάγια έπρεπε να τύχει διαφορετική αντιμετώπιση;;; Αφού έκανε μίαν επιλογή ειλικρινά διερωτώμαι τι ανάμενε ;;; Ροδοπέταλα ;;; Όταν ο ίδιος πήγε στη καινούργια του ομάδα , μίαν ομάδα που τον έβριζαν εν χορών χυδαία δέκα χιλιάδες οπαδοί που του πέταγαν χαρτονομίσματα αποφάσισε ότι είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πήγε κοντά τους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο είπαμε. Αυτός όμως όχι…. Δεν το καταλαβαίνει αυτό η μάλλον για να είμαι πιο σωστός το καταλαβαίνει όποτε τον συμφέρει. Όταν δήλωνε στην καινούργια του ομάδα την πρώτη εβδομάδα που ανάλαβε πως ότι ‘ έχω πέτυχει στην Ανόρθωση σαν παίκτης και σαν ποδοσφαιριστής ανήκουν στο παρελθόν και το μέλλον μου είναι στο Αποέλ . Εσύ κύριε Κετπάγια και μπορείς και πρέπει και δικαιούσαι να μιλάς αλλά εμείς όχι; ΕΕΕΕ… δεν γίνετε αυτό, ο κάθε λόγος πρέπει να έχει και αντίλογο.

Και τι έγινε δηλαδή το γήπεδο και εξεμάνης, Σου ρίξανε χαρτονομίσματα και σε γιουχαΐσανε 20-30 οπαδοί. Αρκετοί σε χειροκροτήσανε. Μα όλα αυτά γίνονται παντού. Να σου θυμίσω τον Μπάγεβιτς όταν πήγε στον Ολυμπιακό Πειραιώς από την ΑΕΚ …. Να θυμηθούμε τον Φιγκο από την Barcelona στην Real , τότε η Barcelona έκδωσε ανακοίνωση και καλούσε τους οπαδούς της να επιστρέψουν τις φανέλες του προδότη ( ούτε το όνομα του δεν έλεγαν) για να τις αλλάξουν με άλλων ποδοσφαιριστών φανέλες , όταν ο Φάμπρεγκας πήγε στην Chelsea τι έγινε όταν επέστρεψε στο EMIRATES ….κανένας από αυτούς δεν απάντησε….κανένας τους δεν μίλησε για αχαριστία.

Και ΕΣΥ όμως τι είπες ‘ Ότι καλό έχουν να θυμούνται είναι αυτό που κάναμε εμείς όταν είμασταν εδώ και με αυτό που έκαναν σήμερα έδειξαν πως δεν εκτιμάνε τίποτα. Αυτό που πετύχαμε ίσως γίνετε κάθε 100 χρόνια. δυστυχώς αυτή η αχαριστία δεν περιγράφεται ‘.

Έχω την εντύπωση ότι έχουν χάσει οι λέξεις την έννοια τους. Έχει παραβεί κάθε κανόνα ηθικής και σεβασμού. Και ποιος σου είπε ότι η ιστορία μιας ομάδας γράφετε αν πέρασε η όχι στους ομίλους του Champions League. Δηλαδή θα μας τρελάνεις τώρα ;;; Η Ομόνοια, ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ, δηλαδή που δεν πέρασαν ομίλους δεν έχουν ιστορία ;;; Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου χρειαζόταν τους ομίλους για να δείξει την ιστορία της. Μα σοβαρομιλούμε τώρα η θα τρελαθούμε εντελώς.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου φίλε Κετσπάγια είναι φάρος και πολιτισμός για ολόκληρη τη Κύπρο.

Με μέλη και ποδοσφαιριστές όπως ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Μάτσης , ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι ιδέα είναι ιστορία σε όλο το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και μήπως αυτά που πέτυχες τα έκανες μόνος σου ;;; Εμείς που είμαστε ;;; Δίναμε από το υστέρημά μας για το μεγαλείο της Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Είχες τις καλύτερες συνθήκες να δουλέψεις. Όλοι ήταν μια ασπίδα γύρω σου. Δεν θα πω τίποτα για την αγάπη του κόσμου.

Ξέρεις εσύ. Και όταν οι αγώνες μας διακόπτονταν λόγω μπετατίν εμείς εκεί βράχος για σένα….και όταν οι γνωστοί άγνωστοι δημοσιογραφίσκοι(ξέρεις για ποιους μιλώ) σε υπόσκαπταν από την τηλεόραση εμείς πάλι εκεί βράχος δίπλα σου και όταν εκ των έσσω σε πολεμούσαν οι γνωστοί μιζαδόροι πάλι βράχος εκεί, εμείς, δίπλα σου.

Όμως εσύ έπρεπε να απαντήσεις. Έπρεπε να τιμωρήσεις την Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Γιατί πρέπει να ξέρεις φίλε Κετσπάγια ότι είναι την Ανόρθωσις Αμμοχώστου που πληγώνεις. Γιατί οι γνωστοί -άγνωστοι μιζαδόροι που σε πολεμούσαν γελούν ειρωνικά μαζί σου. Αυτοί πάντα γελούσανε μαζί σου. Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου τι σου έφταιξε φίλε Κετσπάγια ;;; Αυτή η ομάδα που από τα σπλάχνα της σου έδωσε προπονητική ζωή. Σου έδωσε τα εχέγγυα και τη δυνατότητα να εργαστείς και να αναδειχτείς σαν προπονητής. Αυτή η ομάδα η Ανόρθωσις Αμμοχώστου άξιζε και αξίζει περισσότερο σεβασμό.

Σε ένα πράγμα όμως θα συμφωνήσω μαζί σου, όπως ανάφερες στη διάσκεψη τύπου στο Αντώνης Παπαδόπουλος είπες πάλι επι λέξη ‘ Όταν δεν σέβεσαι δεν κερδίζεις τίποτε’. Πράγματι έχεις δίκαιο. Ποιος όμως δεν σεβάστηκε ποιον. Ίσως κάποτε να πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική και να καταλήξεις αν πήρες ή έδωσες από την Ανόρθωση Αμμοχώστου…

Θωμάς Πιερέττης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ