Η παραδοχή αδυναμίας…

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συντριβής στο Τσίρειο, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς δήλωσε: «Από τότε που ήρθα βλέπω περίπου τα ίδια πράγματα από την ομάδα μου. Πάλι τραγικά ατομικά λάθη».

Προφανώς ο προπονητής παραδέχεται ότι από την ημέρα που ήρθε, δεν άλλαξε τίποτε. Εμείς μάλιστα θα λέγαμε ότι άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο. Οι ποδοσφαιριστές που δεν απέδιδαν συνεχίζουν να μην αποδίδουν, κάποιοι που έκανα τραγικά λάθη εξακολουθούν να τα κάνουν, κάποιοι που έκαναν τραγικά λάθη και τους έβγαλε εκτός εντεκάδας αντικαταστάθηκαν από άλλους που επίσης κάνουν τραγικά λάθη. Κανένας παίχτης δεν έδειξε βελτίωση ενώ αντίθετα ορισμένοι που είχαν μια σταθερά καλή απόδοση ακόμα και στις κακές μέρες εξαφανίστηκαν. Παίχτες που θα μπορούσαν να δώσουν βοήθειες και τις έδωσαν σε 7-8 παιχνίδια ερχόμενοι από τον πάγκο είναι πλέον ξεχασμένοι και τους χάσαμε και αυτούς.

Πέραν από τα τραγικά ατομικά λάθη εμείς εντοπίζουμε και τακτικά λάθη. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνας σκόραραν δυο φορές σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα με γκολ 1+1 δώρο. Ο προπονητής παραπονέθηκε για το man-to-man που δεν έπαιξαν οι παίχτες στο 1ο γκολ του Απόλλωνα αλλά αλήθεια θα πρέπει να σκεφτεί, με ποια λογική ο Ίσμα μάρκαρε τον Γκίε man-to-man; Πώς θα βγαίναμε στην κόντρα αν κερδίσαμε την μπάλα; Γιατί σε κανένα στημένο του αντιπάλου δεν έχουμε παίχτη εκτός περιοχής μας; Γιατί σε κανένα δικό μας στημένο δεν βρίσκουμε παίχτη μας εντός περιοχής; Γιατί κάθε φορά κτυπά άλλος παίχτης τα στημένα; Γιατί παίζουμε με σέντρες έχοντας τον μόνο επικίνδυνο κεφαλοσφαιριστή (Κουλούρη) μόνιμα στον πάγκο; Γιατί μένουν ακραίοι επιθετικοί στον πάγκο και επιστρατεύονται παίχτες που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να παίξουν εξτρέμ; Γιατί βάζουμε ανέτοιμους παίχτες να αγωνιστούν και γίνονται αναγκαστικές αλλαγές;

Επίσης, ο προπονητής λέει ότι στο 2ο και 4ο γκολ του Απόλλωνα χάνουμε μόνοι μας την μπάλα. Αυτό όμως έγινε και στα δυο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Έγινε και στο 3ο της Ομόνοιας. Ως πότε θα κάνουμε τέτοια δώρα; Αν μετρήσουμε τις φορές που χθες βγάλαμε χωρίς πίεση την μπάλα out ή την δώσαμε σε αντίπαλο, θα είναι παραπάνω από τις φορές που δώσαμε σωστή πάσα. Γιατί;

Η Ανόρθωση σίγουρα είχε προβλήματα επί Πάους αλλά είχε τρεις ήττες σε 25 αγώνες. Τώρα έxει άλλες τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία σε έξι παιχνίδια και προφανώς ο Μιλινκοβιτς δεν έχει την απάντηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ