Ανόρθωσις 2 – 0 ΕΝΠ: Επιτέλους τρίποντο και οριστικά τρίτη

Επιστροφή στις νίκες για την Ανόρθωση, η οποία με την σημερινή επικράτησή της επί της ΕΝΠ, τερματίζει την πρώτη φάση του πρωταθλήματος στην τρίτη θέση. Κωνσταντίνος Λαϊφης και Ντίνο Εντλοβού, με γκολ στο 13ο και 23ο λεπτό έβαλαν νωρίς τις βάσεις για ένα ήσυχο απόγευμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που συμβιβάστηκε νωρίς με την ήττα. Η αναγκαστική αλλαγή του Μαρτίνες στο 61ο λεπτό και η τέταρτη κίτρινη κάρτα του Κάλβο στο φετινό πρωτάθλημα, είναι τα αρνητικά που καλείται να διαχειριστεί ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς εν όψει της πρεμιέρας των playoffs το Σαββατοκυρίακο.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Με τον Λαϊφη στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς ο οποίος παρέταξε τον Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια και τους Χόλγκερσον-Σβέχλεν ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τα άκρα κάλυψαν οι Νούχου και Γκάμπριελ, την ίδια ώρα που στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μαρτίνες και Μαϊσουράτζε. Ντεμπούτο στην ενδεκάδα για τον Μανζορό που μαζί με τους Κάλβο και Εντλοβού συμπλήρωσαν την επιθετική τριάδα.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου η Ανόρθωση φλέρταρε τρεις φορές με το γκολ όταν οι Μαρτίνες, Μανζορό και Λαϊφη μέσα από την περιοχή, δε μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο τελευταίος ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης του 13ου λεπτού όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να πλασάρει με άνεση για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Λαϊφης από εκτελεστής έγινε δημιουργός, βρίσκοντας με μπαλιά τον Εντλοβού στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Νοτιαφρικανό να διαμορφώνει το 2-0 με προβολή. Η Ανόρθωση έλεγξε απόλυτα την αναμέτρηση φλερτάροντας και με τρίτο γκολ, ωστόσο αρνητική εξέλιξη ήταν η τέταρτη φετινή κίτρινη κάρτα του Κάλβο στο 42ο λεπτό που χάνει τον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κοσμά στο 47ο λεπτό, με τον Κάλβο 2 λεπτά αργότερα να μη μπορεί να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 54ο λεπτό ο Ισπανός έκανε τη μπαλιά από δεξιά με τον Μανζορό να μη μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες πέρασε εκτός αγώνα ως αναγκαστική αλλαγή. Ο Ζόρν Μιλίνκοβιτς έριξε στον αγώνα Αβραάμ και Γκονσάλβεζ οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν αν βοηθήσουν στη βελτίωση της μέτριας εικόνας, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ