Τα βασικά να γίνονταν το Γενάρη, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά

Ως είθισται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου προσφέρεται για την ενδυνάμωση των ομάδων και την κάλυψη τυχόν αδυναμιών που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου.

Στην Ανόρθωση λειτούργησαν – και πάλι – ανάποδα, αποδυναμώνοντας ποιοτικά την ποδοσφαιρική ομάδα μιας και επί της ουσίας, 2 μήνες μετά στην ομάδα μπήκε μόνο ο ένας από τους 2 ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να διορθώσουν τα κενά αυτά μιας και ο τρίτος – ο Κίττος – ήρθε για την κάλυψη του Κόπριβετς σε περίπτωση μη συμμετοχής του. Το μεγάλο κάζο έγινε με την περίπτωση Έλιο Πίντο καθώς ο τρόπος χειρισμού της ήταν ο πλέον ερασιτεχνικός κάτι που θα στοιχειώνει για αρκετό καιρό την ομάδα.

Και επειδή το ποδόσφαιρο βασίζεται σε λεπτές ισορροπίες που καθημερινά τις πατάς, στην «Κυρία», ρίσκαραν και τις πάτησαν ξυπόλυτοι, αλλά έπεσαν… με τα αποτελέσματα να είναι απτά και να φωνάζουν για τον προγραμματισμό του Ιανουαρίου.

Υποτίθεται ότι στην ομάδα υπάρχει και ανιχνευτής ποδοσφαιριστών… λαϊκιστή σκάουτερ, του οποίου το έργο αξιολογείται από την διοίκηση. Ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκει και προτείνει ποδοσφαιριστές με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας… Άλλο μέγα ζήτημα και αυτό!

Όλα αυτά λοιπόν συνέτειναν στο να χαθεί το καλό κλίμα στην ομάδα, η αποδέσμευση των Αντρέ Πάους και Σταν Φαλξ, το δέσιμο της κερκίδας με τον κόσμο και η ομάδα να πάρει την κατιούσα.

Τα αποτελέσματα όλων αυτών που έγιναν τον Γενάρη είναι εκεί και επηρέασαν αγωνιστικά και βαθμολογικά την ομάδα… σε θέματα ψυχολογίας την κερκίδα αφού και πάλι, εκεί που έπρεπε να δυναμώσουν την φλόγα και την παθολογική αγάπη του κόσμου προς την Ανόρθωση, ήρθαν και την έσβησαν.

Από την ανατολή του ημερολογιακού έτους 2016 μέχρι και την δύση του δεύτερου του μήνα, η Ανόρθωση έδωσε 9 αγώνες για το πρωτάθλημα. «Διεκδίκησε» 27 βαθμούς από τους οποίους κατάφερε να πάρει μόλις τους 12 – λίγο πιο κάτω από τους μισούς – καταγράφοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Επιπλέον τέθηκε εκτός κυπέλου αφού αποκλείστηκε από την ΑΕΚ χωρίς να την κερδίσει.

Η δήλωση του προέδρου Χρήστου Πουλλαϊδη, ότι λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα… στα πλαίσια της παρουσίασης του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, δεν ικανοποίησε ή καλύτερα δεν έπεισε κανένα μιας και τα λάθη αυτά δεν ήταν τέτοια που να μην μπορούν να αποφευχθούν. Εξάλλου αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της Ανόρθωσης μπαίνει σε τέτοια διαδικασία. Τα ίδια έχουμε σχεδόν σε κάθε Γενάρη τα τελευταία χρόνια.

Τα βασικά να ακολουθούνταν με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, τώρα η Ανόρθωση θα ήταν μέσα σε όλους τους στόχους που έθεσε στην αρχή ή στην πορεία του πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ