ΔΣ Συλλόγου: “Οι στιγμές δόξας του Συλλόγου δεν περιορίζονται στο πρόσφατο παρελθόν”

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο, το Δ.Σ του συλλόγου της Ανόρθωσης, με την οποία αναφέρει πως η ιστορία της Ανόρθωσης δεν περιορίζεται ούτε ποδοσφαιρικά αλλά ούτε και στις πρόσφατες επιτυχίες του παρελθόντος. Παράλληλα, τόνισε πως με εξαίρεση μερικά άτομα που μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, οι υπόλοιποι υπόδεχθηκαν τον φιλοξενούμενο της προηγούμενης Κυριακής, όπως το επιτάσσει η ιστορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, έκλεισε πριν από ένα σχεδόν μήνα 105 χρόνια ζωής. Σε λίγες μέρες μάλιστα, θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει το βιβλίο για τον πρώτο αιώνα ιστορίας του Συλλόγου μας.

Κάθε Ανορθωσιάτης, είναι ιδιαίτερα περήφανος αλλά και ευαίσθητος για την ιστορία του Συλλόγου τούτου, που έχει αφετηρία το 1911 και περνά από εθνικούς αγώνες, κοινωνικές διεκδικήσεις και αθλητικές επιτυχίες, εκτεινόμενη μέχρι σήμερα. Μια ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατεχόμενη πόλη μας αφού, για μας τους Ανορθωσιάτες, ο Σύλλογός μας είναι το ζωντανό κομμάτι της πόλης που ήρθε, επιβίωσε και μεγαλούργησε στην προσφυγιά.

Σεβόμαστε και τιμούμε ευλαβικά όποιον απετέλεσε κομμάτι της ιστορίας μας και συνέβαλε με το δικό του λιθαράκι στο μεγαλείο της Ανόρθωσης. Όσο μικρή ή μεγάλη η συνεισφορά του καθενός, είναι άξια συγχαρητήριων και αναγνώρισης. Άλλωστε, δεν θα μετρήσει το «πολλώ» αλλά το «ευ». Η Ιδέα, είναι υπεράνω προσωπικών αναφορών αλλά ξεχωριστή θέση στην ιστορία και τις καρδιές μας, έχουν όσοι θυσίασαν την ίδια τους την ζωή για την Ανόρθωση και την πατρίδα και όσοι κράτησαν ζωντανή την Ανόρθωση στην προσφυγιά, ιδιαίτερα τα πρώτα, δύσκολα χρόνια του ξεριζωμού.

Σίγουρα, οι στιγμές δόξας του Συλλόγου δεν περιορίζονται στο πρόσφατο παρελθόν και σαφέστατα δεν είναι μόνο στους αθλητικούς στίβους. Δεδομένα δε, θα υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες ή και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις. Αυτό, το εγγυάται η αγάπη και αφοσίωση του κόσμου, η οποίος αποτελεί μέρος αυτής της ιστορίας.

Την περασμένη Κυριακή, τόσο η επίσημη Ανόρθωσις όσο και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων υποδεχόμενοι τον φιλοξενούμενο όπως η ιστορία μας επιτάσσει. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν μας εκφράζουν, μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών, πάντα θα υπάρχουν. Δεν είναι όμως ικανές να αμαυρώσουν την εικόνα του συνόλου.

Δική μας πεποίθηση, είναι ότι τιμώντας τον οποιοδήποτε αντίπαλο, τιμούμε τον εαυτό μας. Έτσι αρμόζει σε μας του Ανορθωσιάτες, αυτό επιβάλλουν τα ιδεώδη και οι αξίες του Συλλόγου, ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός αθλητικού οργανισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ