Προς τι η βιασύνη στις μεταγραφές;

Είναι αλήθεια ότι αρκετός κόσμος της ομάδας μας ξεκίνησε… την μουρμούρα σχετικά με την αναμενόμενη -πάλι- καθυστέρηση που παρατηρείται στις μεταγραφικές κινήσεις της Ανόρθωσης.

Είναι η τέταρτη συνολικά μεταγραφική περίοδος με τον Πάους στον πάγκο της ομάδας μας και το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενο. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχει επισημανθεί αρκετές φορές ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών.

Το γεγονός ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις είναι γνωστό σε όλους και δεν τυγχάνει αμφιβήτησης. Αυτό που δεν καταλαμβαίνω εγώ προσωπικά και κάποιοι άλλοι, είναι τη μουρμούρα και τη βιασύνη μερικών φιλάθλων για την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Σίγουρα η καθυστέρηση δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά ας το δούμε και από την άλλη πλευρά.

Πρώτο, η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου είναι η χειρότερη περίοδος μεταγραφών καθώς λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποκτηθούν με ελευθέρα μεταγραφή και να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Αυτό είναι γνωστό και δεν μπορεί να τύχει αμφισβήτησης από κανένα. Και κάπου εδώ έρχεται και το οικονομικό. Στην ομάδα μας, αφού μιλάμε συγκεκριμένα για την Ανόρθωση, έχει τεθεί ένα τριετές πλάνο οικονομικής εξυγνίασης κάτι που φαίνεται μέχρι στιγμής ότι λειτουργεί στο μέγιστο και αυτό είναι που πρέπει να επικροτηθεί. Η διοίκηση προσπαθεί να αποκτήσει ποδοσφαιριστές με όσο το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ομάδα, για να μην ξεφύγει από τους οικονομικούς όρους που έχουν τεθεί, και παράλληλα να έρθουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα άμεσα.

Ας πάμε πίσω στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Οι μεταγραφικές κινήσεις είχαν καθυστερήσει και πάλι να ολοκληρωθούν και η μουρμούρα και η δυσανασχέτηση του κόσμου είχε βγει πάλι στην επιφάνεια. Αρκετοί παίκτες των οποίων η μεταγραφή τους στην ομάδα μας είχε καταλήξει σήριαλ, φοράνε τώρα τον Φοίνικα στο στήθος και φαίνεται ότι ήταν επιλογές ουσίας. Εν αντιθέσει με κάποιες άλλες ομάδες που ολοκλήρωσαν τις μεταγραφικές τους κινήσεις μήνες πριν την Ανόρθωση και οι μισοί ποδοσφαιριστές τους έχουν βγει πατάτες και τρέχουν τώρα να τους αποδεσμεύσουν χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά η ομάδα. Αν αρχίσω να ονομάζω ποδοσφαιριστές θα τελειώσω αύριο. Στην Ανόρθωση, ακόμα προσπαθώ να σκεφτώ ένα ποδοσφαιριστή που ήρθε το καλοκαίρι και δεν έχει βοηθήσει καθόλου την ομάδα. Δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιον.

Η ομάδα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή και το σημαντικό ότι είναι εντός του στόχου, όποιος και αν είναι αυτός. Το μοναδικό που έχει να κάνει ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι υπομονή, να αφοσιωθεί στον αυριανό δύσκολο αγώνα της ομάδας μας απέναντι στην Δόξα Κατωκοπιάς και να της δώσει την απαιτούμενη στήριξη για να ανέβει. Δεν επισκιάζω τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων παιχνιδιών αλλά αντίθετα εμείς είμαστε αυτοί που θα τις απομονώσουμε και θα ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Στήριξη στην ομάδα και τη διοίκηση λοιπόν, και οι μεταγραφές θα έρθουν όταν πρέπει.

Blue Panther

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ