Ο Μανζορό, οι διαπραγματεύσεις και η παγίδα

Το όνομα του Τζερέμ Μανζορό, μονοπωλεί εδώ και λίγες ώρες το ρεπορτάζ της Ανόρθωσης, ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη Σλάβια, δεσμεύεται με συμβόλαιο και ως εκ τούτου εδώ κρύβεται το ζουμί αλλά και οι παγίδες της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος της Σλάβιας, με δηλώσεις του έκανε γνωστό πως δεν θέλει να ακούσει για τον Μανζορό και δεν πρόκειται να χαρίσει κανένα ποδοσφαιριστή. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα πωλήσει και τον Μανζορό που εδώ και μέρες απουσιάζει αδικαιολόγητα από τις προπονήσεις της Βουλγάρικης ομάδας.

Το πρώτο μεγάλο θέμα που προκύπτει, είναι από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο, η Ανόρθωση δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να τον περιμένει. Όσο δε για να πληρώσει, δεν είναι και το πιο λογικό, ιδίως όταν υπάρχει κατά πρώτο λόγο οικονομική στενότητα και κατά δεύτερο λόγο μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή που δεν έχει δώσει διαπιστευτήρια σε ψηλό επίπεδο, για να ξοδέψεις ένα σημαντικό ποσό για να τον αγοράσεις. Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι το έτερο αστέρι της Σλάβιας, ο Καρατσανάκοφ πωλήθηκε σήμερα στην Κρακοβία έναντι 150 χιλιάδων ευρώ. Ποσό που μόνο με το άκουσμα του είναι απαγορευτικό για τα δεδομένα της Ανόρθωσης, ιδίως για ένα ποδοσφαιριστή 24 χρονών και με μεγαλύτερη ομάδα που αγωνίστηκε τη Σλάβια Σόφιας που πέρσι στο τσακ γλύτωσε τον υποβιβασμό.

Το θετικό της υπόθεσης όπως  αυτό αλιεύσαμε από Βουλγαρία πλευρά, είναι πως ο ποδοσφαιριστής αμείβεται με ένα ποσό της τάξης των 40 χιλιάδων ευρώ, οπότε θεωρούμε η Ανόρθωση δεν θα του δώσει γενναιόδωρη αύξηση μιας και οι εποχές που υπερτιμημένοι ποδοσφαιριστές (βλέπε Τόμασιτς, Βουτσίσεβιτς, Μαρκίνιο και σία) πατούσαν το πόδι τους στην Κύπρο, θεωρούμε πως έχουν παρέλθει.

Επίσης, υπάρχει και μια παγίδα που ακούει στο όνομα Βένσεκλας Στεφάνοφ, πρόκειται για τον πρόεδρο της Σλάβιας Σόφιας, ένα τύπο που έχει τη δική του ιδιορρυθμία και βίδα, αλλά και την πολυτέλεια να διαπραγματεύεται τον Μανζορό και μετά την 1/2, καθώς τόσο το μεταγραφικό παράθυρο στη Βουλγαρία, όσο και στην Πολωνία και στις γύρω χώρες που το πρωτάθλημα έχει μεγάλη διακοπή, δεν τελειώνει την Κυριακή αλλά αργότερα.

Με το μόνο βέβαιο, το ημερολόγιο να δείχνει 27/1, θα πρέπει οι οποίες κινήσεις γίνουν, να είναι αστραπιαίες και άμεσες, μιας ο χρόνος μας έχει τελειώσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ