Επιστολή στον πρόεδρο

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Αγαπητέ κύριε Πουλλαΐδη,

Έχω την τιμή να απευθυνθώ σε σένα, τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, και να σου εκφράσω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου σχετικά με την Ανόρθωση.

Επιθυμώ να είμαι απόλυτα ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ μαζί σου.

Κατ’ αρχήν αισθάνθηκα μεγάλη χαρά, όταν ανέλαβες τα διοικητικά ηνία της ομάδας, και μάλιστα η χαρά ήταν διπλή. Αφενός γιατί έγινε μια σοβαρή διαδοχή στον ηγετικό θώκο της Ανόρθωσης επιτέλους χωρίς την μεσολάβηση «κενού εξουσίας» και αφετέρου γιατί, δηλώνοντας, κατά την ανάληψη των καθηκόντων σου ότι: «έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου», μου έδωσες την αίσθηση και την πεποίθηση ότι έχεις γνώση και των ευθυνών σου να διοικήσεις την μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου, αλλά και των δυσκολιών που καλείσαι να αντιμετωπίσεις, και οι οποίες δεν ήταν άγνωστες σε σένα.

Πρώτον:

Διώξε την εσωστρέφεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς τον τελευταίο καιρό η εσωστρέφεια έκανε έντονη την παρουσία της. Ο κόσμος διχάστηκε, και αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο δικό μας καράβι. Το ξέρουμε, το ζήσαμε και γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Λίγο η παρουσία της ομάδας, λίγο η μεταγραφές..δεν θέλει και πολύ.

Δεύτερον:

Ανέδειξε το ΜΑΧΗΤΙΚΟ πνεύμα. Παίκτες τουρίστες εκθέτουν τους πάντες στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης, και προσβάλουν την ιστορία του σωματείου. Δώστε τους να καταλάβουν ότι στην Κύπρο ήρθαν για να παίξουν στον ιστορικότερο σύλλογο του νησιού, και όχι για διακοπές. Λυπήσου τους κόπους σου.

Τρίτον:

Διεκδίκησε αυτό που αξίζει στην Ανόρθωση. Ο καιρός της ξηρασίας πρόεδρε μου, πρέπει να φτάσει σε ένα τέλος. Ο Ανορθωσιάτης ποθεί τίτλους και επιτυχίες. Κάνε ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις χαρά στον κόσμο. Στον κόσμο που κάθε Κυριακή εξάλλου, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.

Τέταρτον:

Επέβαλε τους όρους που θα παιχτεί το «πρωτάθλημα». Δεν είναι δυνατόν η Ανόρθωση να μην έχει θέση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Και αν έχει, να την ενισχύσει. Έχασες βαθμούς γιατί κάποιοι άλλοι ήθελαν να χάσεις, και όχι γιατί με την παρουσία της ομάδας έπρεπε να χάσεις.

Πέμπτον:

Προσδιόρισε το σχέδιο και τον σκοπό της δράσεώς σου. Αν θα κρατήσεις τον Πάους τώρα, ο κόσμος να χαλάσει μην τον διώξεις μέχρι στο τέλος της σεζόν. Θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα, και θα στοιχήσει ανεπανόρθωτα στο σωματείο. Στο τέλος όμως, ή τίτλος ή σπίτι του.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μην κάνεις το ίδιο λάθος με όλους τους προηγούμενους. Ένωσε τον κόσμο. Μετέτρεψε τον Ανορθωσιάτη από «λογιστή» σε μαχητή, από εσωστρεφή σε χειμαρρώδη, από μεμψίμοιρο σε διεκδικητή, από γκρινιάρη σε διαδηλωτή.

Έχεις όλες τις προϋποθέσεις και τον χρόνο να το πετύχεις γιατί όπως είπε και ο Παλαμάς: «χρωστάμε σ’ αυτούς που πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι Αγέννητοι, οι νεκροί, (οι Ανορθωσιάτες)».

Γιώργος Κυπριανού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ