Εντλοβού: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων»

Στην εφημερίδα GOAL και στον Πάνο Λάρκο μίλησε ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Ντίνο Εντλοβού.

Ο Εντλοβού τόνισε πως το εξάμηνο που βρίσκεται στην Ανόρθωση, είναι το καλύτερο της καριέρας του, ενώ ανάφερε πως η ομάδα έχει την ποιότητα για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη.

-Ντίνο, είσαι για έξι μήνες περίπου στην Ανόρθωση. Πως ήταν αυτή η περίοδος για σένα;

«Ήταν εκπληκτικοί αυτοί οι έξι μήνες. Ήταν οι καλύτεροι έξι μήνες στην καριέρα μου μέχρι στιγμής. Αυτό αντανακλά και στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό προσωπικό της ομάδας, οι οποίοι βοήθησαν να έχω αυτό το πολύ καλό εξάμηνο».

-Έχεις σημειώσει 11 γκολ μέχρι σήμερα, κάνοντας ρεκόρ καριέρας. Μέχρι που θες να φθάσεις;

«Δεν έχει σημασία πόσα γκολ θα πετύχω. Για μένα, αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα. Δεν βάζω την προσωπική δόξα πάνω από το ομαδικό καλό. Δεν έχω πει ποτέ στην καριέρα μου ότι θέλω να φθάσω σε συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων. Αν έρθουν ήρθαν, αν και σίγουρα θέλω να σκοράρω».

-Η Ανόρθωση πως προέκυψε;

«Είναι μεγάλη ιστορία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρίσκομαι εδώ, είμαι ικανοποιημένος και ανυπομονώ για τη νέα χρονιά και το τι μπορούμε να πετύχουμε».

-Δεν μετάνιωσες δηλαδή για την επιλογή σου.

«Σίγουρα δεν μετανιώνω. Ακόμη και να μην πήγαιναν καλά τα πράγματα και να μην περνούσα καλά στην Ανόρθωση, δεν είμαι άνθρωπος που κατηγορεί. Ο κάθε άνθρωπος ευθύνεται για τις αποφάσεις για τον εαυτό του. Το σημαντικό είναι ότι περνώ καλά εδώ και μου αρέσει».

-Βλέπουμε μέσα από τα social media να γράφεις συχνά για τον Θεό. Είσαι πολύ θρήσκος;

«Είμαι Ρωμαιοκαθολικός. Η μητέρα μου φρόντισε για τη χριστιανική μου παιδεία. Καθημερινά προσεύχομαι και διαβάζω αποσπάσματα από τη Βίβλο. Όταν ξυπνήσω, πριν κοιμηθώ και πριν φυσικά από τους αγώνες, πάντοτε προσεύχομαι».

-Η Ανόρθωση έχει την ποιότητα για να κατακτήσει τον τίτλο;

«Έχουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων. Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με τα τελευταία τρία χρόνια. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι έχουμε ποιότητα, νεαρούς ποδοσφαιριστές και με κάποιες κινήσεις θα προστεθεί ακόμη περισσότερη ποιότητα για τη συνέχεια».

-Με ποιες ομάδες πιστεύεις θα παλέψετε για τον τίτλο;

«Εμείς συγκεντρωνόμαστε στον εαυτό μας, δεν συγκεντρωνόμαστε στις άλλες ομάδες. Γιατί αν εστιαστείς σε άλλες ομάδες τότε χάνεις την συγκέντρωση σου. Πάντα οι καλύτερες ομάδες ανταγωνίζονται για τον τίτλο. Φέτος βλέπω την ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Απόλλωνα και την Ομόνοια».

-Επέστρεψες μετά από καιρό στην εθνική ομάδα. Τι σημαίνει για σένα;

«Δεν μπορώ να πω ότι εκεί είμαι συγκεντρωμένος. Δεν κάνω κάτι απλώς και μόνο για να πάω στην Εθνική. Ξέρω ότι ο προπονητής έχει μια πλειάδα από ποδοσφαιριστές για να διαλέξει, όμως επειδή είμαι συγκεντρωμένος στον σύλλογο για να πάω καλά με την Ανόρθωση, αυτό αναγνωρίζεται από την Εθνική και για μένα έρχεται περισσότερο ως επιβράβευση. Η συγκέντρωσή μου είναι πάντα στην ομάδα μου».

-Η ζωή στη Λάρνακα πως είναι για σένα;

«Είναι πολύ ωραία, οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ φιλικοί και έχω μια άνετη ζωή, χωρίς εγκληματικότητα ή άλλα προβλήματα».

-Φραπέ και σουβλάκι έχεις δοκιμάσει;

«Το σουβλάκι δεν με ενθουσιάζει, όμως το φραπέ το πίνω πάρα πολύ. Όχι όμως στις καφετερίες, δεν μου αρέσει να πηγαίνω εκεί. Στο σπίτι».

Η «ΝΤΡΙΠΛΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Οι κυανόλευκοι ακόμη φωνάζουν τα σοβαρά διαιτητικά λάθη του Αθανασίου στο ματς με τον Εθνικό Άχνας. «Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία», είπε ο Ντίνο Ντλόβου και συνέχισε: «Υπάρχουν άνθρωποι στο σωματείο που θα μιλήσουν και θα κάνουν αυτά που πρέπει. Όταν τα δει στην τηλεόραση θα καταλάβει τι έκανε».

Μια από τις ερωτήσεις μας ήταν και το πώς έζησε τα επεισόδια στο Τσίρειο. «Για μένα είναι μια κατάσταση συνηθισμένη. Είναι κρίμα που χάθηκαν οι τρεις βαθμοί. Όσα έγιναν ήταν λιγότερα σε σχέση με αυτά που έζησα στο παρελθόν. Σημασία έχει να μάθουμε μέσα από αυτή την κατάσταση ως σύλλογος, ως ποδοσφαιριστές και ως φίλαθλοι για το μέλλον», σχολίασε σχετικά.

«ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΥΣ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ντίνο Ντλόβου για τον προπονητή του Άντρε Πάους και τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου Χρίστο Πουλλαΐδη. Μας αποκάλυψε επίσης το πως κατέληξε στην ομάδα της Αμμοχώστου.

-Είχες πει σε δηλώσεις σου ότι ο Άντρε Πάους είναι ο καλύτερος προπονητής που συνεργάστηκες ποτέ στην καριέρα σου. Που το στηρίζεις;

«Ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Είχα πάρα πολύ καλούς προπονητές, όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε χημεία μαζί. Μου έβαζαν πάρα πολλούς περιορισμούς με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να μην μπορώ να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές μου, σε αντίθεση με τον Άντρε, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή σχέση. Ο τρόπος με τον οποίο μας προσεγγίζει μας βοηθά ώστε να αποδίδουμε το καλύτερο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο».

-Ποια είναι η άποψη σου για τον Χρίστο Πουλλαΐδη;

«Είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Δεν είναι σωστό να πω πολλά πράγματα για τον πρόεδρο, όμως θεωρώ ότι ο καθένας βλέπει ότι η οικονομική σταθερότητα είναι πάρα πολύ σημαντική και αυτό οφείλεται στον πρόεδρο, σε όλους στο διοικητικό συμβούλιο και σε όσους απαρτίζουν την ομάδα».

-Ένας από τους λόγους που ήρθες ήταν ο Σταν Φαλξ. Έπαιξε σημαντικό ρόλο η επικοινωνία που είχες μαζί του;

«Φυσικά. Υπάρχει ένας πολύ καλός φίλος του κυρίου Φαλξ που ταξιδεύει συχνά στην Ολλανδία από τη Νότιο Αφρική. Επικεφαλής σκάουτερ σε ομάδα εκεί. Έδωσε στον κύριο Φαλξ πληροφορίες για μένα και πίεσε για να έρθω στην Ανόρθωση».

«Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΩ»

Πέρα από τον Ντλόβου, η Ανόρθωση διαθέτει άλλον ένα ποιοτικό επιθετικό, τον Ευθύμιο Κουλούρη. Ο Ελλαδίτης, για λίγο καιρό είχε εκτοπίσει τον Νοτιοαφρικανό από την αρχική ενδεκάδα.

Ερωτηθείς ο τελευταίος, πως έζησε το γεγονός ότι ο Κουλούρης του βάζει δύσκολα, απάντησε: «Είναι πολύ καλό και για τους δυο μας που υπάρχει συναγωνισμός. Είναι γενικότερα καλό, στο ποδόσφαιρο να υπάρχει συναγωνισμός, διαφορετικά δεν μπορείς να βελτιωθείς. Θεωρώ ότι ο Κουλούρης με έχει βοηθήσει και μένα να βελτιωθώ και το ότι υπάρχει πίεση για το ποιος θα είναι στην ενδεκάδα βοηθά και τους δυο μας για να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις».

Ο Ντλόβου είπε επίσης: «Χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε να χάσουμε. Όπως με Αγία Νάπα και Εθνικό. Πετάξαμε τέσσερις βαθμούς που αν τους είχαμε θα ήμασταν στην πρώτη θέση. Ωστόσο δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ή να μαστιγωνόμαστε. Σημασία έχει να γινόμαστε καλύτεροι. Το πρωτάθλημα δεν είναι κούρσα 100 μέτρων, αλλά ένας μαραθώνιος και ο καλύτερος θα φανείς το τέλος».

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ»

Ο Ντλόβου έχει ήδη «στολίσει» το κορμί του με αρκετά τατουάζ. Το κάθε ένα έχει τη δική του σημασία. «Το κάθε ένα τατουάζ έχει το δικό του νόημα. Δεν έχω τελειώσει ακόμη, συνεχίζω και κάνω», μας ανέφερε σχετικά. Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι διατεθειμένος να κάνει τατουάζ την Ανόρθωση σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στο τέλος της σεζόν, απάντησε: «Δεν θα κάνω το σήμα, θα γράψω σίγουρα το όνομα της Ανόρθωσης και μια φράση που έχω στο μυαλό μου».

ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ…

Αγαπημένο φαγητό: Αφρικανική κουζίνα

Αγαπημένος ηθοποιός: Γουίλ Σμιθ

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής: Ντιντιέ Ντρογκμπά

Αγαπημένος προπονητής: Κρίστοφ Στόιτσκοφ

Αγαπημένος μέρος για διακοπές: Μαλδίβες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ