Το ΑΠΟΕΛ πάνω από όλα

Την Τετάρτη που μας πέρασε, γίναμε όλοι μας μάρτυρες, το πόσο λυσσαλέα θα πολεμήσει το γνωστό κατεστημένο την προσπάθεια της Ανόρθωσης να αναρριχηθεί στην κορυφή του σάπιου Κυπριακού «πρωταθλήματος».

Το είχα γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, θα το επαναλάβω και σήμερα. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι ένας φαύλος κύκλος (με όλη τη σημασία των λέξεων), ένας κύκλος που αρχίζει και τελειώνει με τη διαπλοκή και την ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Για τους γνωστούς διαπλεκόμενους -που πρόσφατα άνοιξαν το στοματάκι τους- η πρωτιά στο πρωτάθλημα αποτελεί το αυτονόητο. Δεν νοείται κάτι άλλο από την πρώτη θέση. Διότι πολύ απλά αυτή η κατάκτηση συνεπάγεται με τα προκριματικά στους ομίλους του Champions League. Αυτό είναι που τους αλλάζει επίπεδο, αυτός είναι ο λόγος που έχουν απλώσει τα πλοκάμια σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. ΚΟΠ, Σύνδεσμο Διαιτητών και οποιαδήποτε αρχή μπορεί να επηρεάσει έστω και στο ελάχιστο την κατάκτηση του στόχου που ανάφερα πιο πάνω.

Περιμένω να δω «τρελά πράγματα» στη συνέχεια, και να αναβιώσουν μέρες που θυμίζουν ποδοσφαιρικό μεσαίωνα. Όσο η Ανόρθωση κερδίζει, αυτοί θα σκυλιάζουν. Θα ψάχνουν το παραμικρό πάτημα για να εφαρμόσουν τους δικούς του νόμους. Και το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Πώς μπορεί ο κόσμος να σταθεί απέναντι σε μια τέτοια μηχανή διαπλοκής;

Η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί: Μια γροθιά δίπλα στην ομάδα, αφήνοντας στην άκρη την κατά καιρούς εσωστρέφειά μας. Ενωμένοι πιο πολύ από ποτέ, με μοναδικό όπλο την μαζική παρουσία μας στα γήπεδα και μοναδικό όπλο τη φωνή μας, μπορούμε να στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα: Ναι ρε, Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, είναι ζωντανή και έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο της, διψάει για τίτλους.

Όποιος ενοχλεί την Ανόρθωση, δεν θα κοιμάται πλέον τα βράδια.

Καλά Χριστούγεννα στους απανταχού Ανορθωσιάτες.

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ